top of page

OVER HOOR

MUZIEK IS EEN KRACHTIG BINDMIDDEL TUSSEN MENSEN EN FANTASTISCH OM TE BELUISTEREN EN TE SPELEN.

Brechtje Roos (1972) is muziekverteller. Spreker. Programmamaker, publicist & oprichter van Hoor! Van oorsprong musicus. Spreekt, blogt en enthousiasmeert vanuit muziek. Brechtje reist langs organisaties, concertzalen, huiskamers en alles wat daar tussen zit. Laat mensen actief en anders luisteren naar muziek, naar zichzelf en naar anderen. De kracht van muziek zet zij daarbij op allerlei manieren in. Er valt zoveel leuks en leerzaams 'af te luisteren' van creatieve muziekmakers. Frisse oren, meer onderlinge verbinding en innerlijke verrijking tot gevolg. Dat wordt gevoeld en gehoord door luisteraars. Dat wordt gemerkt door organisaties.

Brechtje Roos van Hoor _ festival Wander

Sinds 2011 brengt Brechtje haar muziekexpertise, ervaringen, nieuwsgierigheid  en haar interesses voor filosofie, cultuur & maatschappij en de liefde voor contact met luisteraars samen in haar werk onder de vlag van Hoor! Pionierend werk op het snijvlak van muziekpresentatie- podiumwerk- social design.

In welke vorm het werk van Hoor! ook gegoten wordt (Luisterlabs, artikelen, presentaties, cd-boekjes, luisterspecials, columns) altijd voedt zij op een originele, deskundige en bevlogen manier nieuwsgierig publiek met en via muziek. Zet hen aan tot (over)denken. Hoor! laat luisteraars samen actief luisteren, meer horen en de kracht van muziek doorvoelen.

 

Artikelen, columns en intro's van haar hand zijn te lezen elders op deze site en bij Cultuurpers, ListenIn en diverse muziekgezelschappen.

Tot 2011 was Brechtje vooral te horen als professioneel muzikant op concertpodia met kamermuziekprogrammering in binnen- en buitenland. Op dit moment zijn er twee bands met Brechtje: MultiMuse en Roos Diepenmaat.
Privé-muziekpedagoog
is ze sinds 1991.

Brechtje Roos van Hoor@ Culturele Zondag

HOOR! REACTIES

 

Brechtje Roos heeft een mooi en persoonlijke aanpak. En dat zie je aan de publieksreacties! Haar intensiteit, betrokkenheid en enthousiasme komen over bij het publiek. Bart Schneemann- artistiek leider en muzikant Nederlands Blazers Ensemble.


Je hebt me overdonderd, wat een kennis van muziek, wat een enthousiasme, wat een goede spreker. Je bent echt bij me binnen gekomen en hebt mij aangeraakt.. Dank daarvoor! Hetty- luisteraar Zuiderstrandtheater Den Haag.


Brechtje denkt ‘out of the box’. (...) Ze durft van het gebaande pad af te wijken en boort in haar werk een creativiteit aan die je op weinig plekken tegenkomt. Bijzonder! Haar vondst ‘Pas op, dit album kan je muzikale smaak verbreden!’, vond ik een hele goede en sluit perfect aan op mijn cd. Klaartje van Veldhoven, sopraan.

bottom of page