top of page

Laat je inpakken door Maria La Serrana.

Flamencodanseres uit Sevilla (maar stiekem best Hollands)....LISTEN

Ondanks dat ik mijzelf beloofde geen uitgekauwde gedevalueerde woorden meer te gebruiken, past het predikaat ‘passie’ toch echt bij de maker die ik laatst sprak: ter voorbereiding op introductie LISTEN voor het Zuiderstrandtheater in april '20 en ter uitbreiding van mijn netwerk, kwam het zo uit dat ik in december al tegenover Manon van der Ham cq Maria la Serrana zat. Een research slash kennismakingsmiddag.

 

FLAMENCO Deze flamencodansers en ondernemer uit Sevilla, is af en toe in Den Haag en dat is erg handig. Virtueel contact blijft toch uiteindelijk allemaal zo..ehh..virtueel nietsig. Een mens van vlees en bloed zien praten en bewegen. Niks leuker. Zeker in het geval van Manon. Één sierlijk bewegende, stralende, krachtige vrouw die me en passant van alles leert, doet inzien en laat horen over flamenco. Details over Arabische bewegingen versus Spaanse, open oren voor de grotendeels geïmproviseerde muziek waar de dansers dan ook weer op reageren. Yep, ik geniet me suf tijdens mijn werk.

 

ACTIEF Twintig jaar geleden vertrokken vanuit Nederland naar Sevilla, omdat ze de flamenco echt wilde leren dansen. ‘Het jaar was zo om, dus bleef ik langer’. Inmiddels met een eigen danspodium, speelt en danst Manon met de grote der flamenco-aarde in het mekka voor flamenco: Sevilla. Ze is compleet ingeburgerd. Manon heet Maria als ze danst. Conservatievelingen zat in de wereld tenslotte. Ook in muziek. Het een beetje om de tuin leiden van de denkers die vinden dat er minstens 4 generaties Spaans zigeunerbloed door je aderen moet stromen voordat je je mag wagen aan 'hun' dans. Met resultaat dus.

 


ACTIEF

Manon regelt haar eigen zaakjes. Bewonderenswaardig en herkenbaar. Net als haar passie en associatieve gedachtes. Vanuit de flamenco in haar geval. Je begrijpt dat ik nu al niet kan slapen. Ik wil haar zien en ga haar zien. Dit voorjaar doet ze, naast Spanje, Ierland en Engeland ook Nederland aan. In april hoor je eerst mijn  gedachtes over haar repertoire voordat je Compañia Maria La Serrana kunt gaan ervaren in het Zuiderstrandtheater.

Ben je er ook bij?


A suivre!


PS Gezien de datum van publicatie (3 januari) kun je dit blog gerust lezen als een grote wens voor meer echte passie, eigenzinnigheid en begeestering in 2020. Ook buiten de podia.


Comentarios


bottom of page