top of page

HET LUISTERLAB
 
samen luisteren

HOOR! VERBINDT, INSPIREERT, LAAT LUISTEREN EN ZET MENSEN IN BEWEGING MET DE KRACHT VAN MUZIEK. 

Ontdek tijdens een Luisterlab dat samen actief luisteren naar muziek én naar elkaar iets doet met de mens en een team. Meer mentale ruimte, concentratie en afstemming.
 
Met simpele middelen- een iPod, een bezielend, deskundig, interactief verhaal en prikkelende vragen- wordt creativiteit op een informele manier aangejaagd, reflectie en concentratie gestimuleerd, persoonlijke en groepsprocessen bevorderd en zintuigelijke kennis verdiept.
 
Haal Hoor! in huis  als bevlogen smaakmaker om verbinding flink aan te wakkeren en sociale duurzaamheid te bevorderen.

Hoor! Voor grote en kleine organisaties met of zonder winstoogmerk. Hoor! komt extra graag op manifestaties en conferenties met maatschappelijke insteek. Eenmalig of op regelmatige basis. Neem contact op en laat je wensen horen: Hoor! luistert naar je.

CREATIVITEIT ONTDEKKEN VERBINDEN
 

Met haar passie, knowhow en bevlogenheid inspireert Muziekverteller Brechtje Roos groepen mensen anders te luisteren. Ze prikkelt oren en weet de kracht en reikwijdte van muziek op mens en maatschappij direct invoelbaar te maken.
 

Naar korte muziekfragmenten van zowel medewerkers als de Muziekverteller wordt samen geluisterd. Gelardeerd met originele context die werelden vergroot. Laat bewegen. Daarbij neemt Brechtje zowel actuele, muzikale, filosofische, persoonlijke als maatschappelijke invalshoeken.

INTERACTIEF

De vooraf geformuleerde themavraag aan medewerkers zorgt voor voorpret. Zij kunnen alvast mijmeren over eigen muziekfragment en mogen dat tijdens het Luisterlab laten horen. Mét persoonlijk verhaal natuurlijk. Na afloop zorgt de nagestuurde luisterlijst vol fragmenten van zowel medewerkers als de Muziekverteller voor extra napret.

ONDERWERPEN

Muziekverteller Brechtje Roos weeft al jaren thematische draden door haar werk. Het belang van stilte, het innemen van een ander luisterperspectief waardoor ‘vreemd’ vertrouwder wordt, oor krijgen voor de ander, aanjagen van creativiteit, de verbindende werking van samen luisteren zijn er een aantal van. De toon is luchtig, zonder inhoud te versimpelen. Informeer naar andere onderwerpen of breng zelf een thema in.

'Wie één mens beweegt, beweegt de mensheid'

luisteraars van Hoor! in Muziekgebouw aan het Ij Adam.JPG

HOOR! REACTIES

 

Ik heb deze medewerkers nog nooit zo geconcentreerd gezien. Compliment voor jouw aanpak! Bilal Sahin- Vadercentrum Den Haag.

 

Muziek als trigger voor herinneringen en voor het opgang brengen en houden van een groepsgesprek, waardoor de deelnemers elkaar beter leren kennen. Met muziekfragmenten laat Brechtje zien dat muziek verbindt. Ze doet op een mooie, enthousiaste en respectvolle manier! Een heerlijke middag!

Jan Willem Thijs- opdrachtgever luisterspecial Roots.

Brechtje laat je muziek beleven alsof het het leven zelf is. En als je dat beleeft hebt, dan is elke volgende (muzikale) luisterervaring rijker. Heeft je evenement meer pit nodig, zonder dat de aandacht voor het onderwerp verslapt. Brechtje geeft het de boost die nodig is.
Annemarie Soeteman- Studio Socrates, filosofe.

 

PRIJZEN & GROEPSGROOTTE

Een Luisterlab wordt doorgaans gemaakt voor groepen van 4 tot circa 75 deelnemers. Afhankelijk van lengte, thema, gelegenheid, doel, maatwerk en eventuele wensen maakt Hoor! een offerte. Portfoliowerk vanaf €450.

OPDRACHTGEVERS


Hoor! kun je tegenkomen bij congressen, concertpresentaties en speciale events voor ondernemingen en organisaties als de RAI, Artifex, Nederlands Blazers Ensemble, Ministerie EZ Den Haag, Zuiderstrandtheater Den Haag, Nederlands Kamerkoor, OBA Amsterdam, festival Nacht van de Filosofie Den Haag, British Telecom, Isala ziekenhuis Zwolle, Projazz Den Haag, Autoriteit Financiële Markt en Teylers Museum Haarlem.

bottom of page