HET LUISTERLAB

online.offline

HOOR! VERBINDT, INSPIREERT, LAAT LUISTEREN EN ZET MEDEWERKERS IN BEWEGING MET DE KRACHT VAN MUZIEK. 

Ontdek tijdens een Luisterlab dat samen actief luisteren naar muziek én naar elkaar iets doet met mens en organisatie. Het vergroot feeling voor de ruimte naast het denken en weten. Zorgt voor meer verbinding. Met simpele middelen- een iPod, een bezielend, deskundig, interactief verhaal en prikkelende vragen- wordt creativiteit op een laagdrempelige manier aangejaagd, reflectie gestimuleerd, persoonlijke en groepsprocessen bevorderd en zintuigelijke kennis verdiept. Haal Hoor! on- of offline in huis  als facilitator en smaakmaker om de inspiratie tot innovatie flink aan te wakkeren.

0:000:00

Hoor! Voor grote en kleine ondernemingen, met of zonder winstoogmerk. Komt eenmalig of op regelmatige basis langs om medewerkers duurzaam actief te laten luisteren. Met merkbaar verschil. Help je organisatie vooruit. Neem contact op en laat je wensen horen: Hoor! luistert naar je.

THEMA'S

– Creativiteit –
Nieuwsgierige creatieve medewerkers die vol vertrouwen reageren op wat er op hun pad komt, flexibel zijn. Dat komt zaken ten goede. Een mindset die eigen is aan  muzikanten en waar veel bij valt af te luisteren. Dat is wat Hoor! stimuleert.

‘Turning poison into medicine’ is een uitspraak van Herbie Hancock die in een improvisatie compleet de plank muzikaal missloeg waarop Miles Davis prompt de toon herhaalde en er op verder borduurde.


– Verbinding –
Mensen die zich verbonden voelen met elkaar en het werk, zijn blijer en krijgen energie van wat ze doen. Ze werken gerichter en blijven langer loyaal aan organisaties. Hoor! versterkt de saamhorigheid in teams en verbetert daarmee de prestaties.

Muziek werkt, net als eten, als smeermiddel. Wetenschappelijk onderzoek wijst uit dat dopamine en oxytocine worden aangemaakt bij luisteraars. Goed voor het voelen van verbinding en het stimuleren van een fijn gevoel. Sfeer en saamhorigheid ontstaan naarmate er meer geluisterd wordt naar en uitgesproken wordt over muziek. In de pauze en na afloop gaat het vaak langdurig door met het uitwisselen van persoonlijke ervaringen.


– Ontdekken –
Medewerkers die gemotiveerd blijven, dat is wat je wilt als organisatie. Hoor! geeft oor voor detail.
Actief, gericht en associatief luisteren naar muziek geeft luisteraars oor voor de ontelbare mogelijkheden in variatie op een thema. Een luistervaardigheid met effect voor het werkzame leven.
'De ware ontdekkingstocht is geen speurtocht naar nieuwe landschappen, maar het waarnemen met goede ogen.' Marcel Proust, schrijver.

OPBOUW LUISTERLAB

– Setting OFFLINE–

Luisteraars zitten tegenover Brechtje. De sfeer is los en drankjes mogen worden meegenomen. Waar mogelijk staan tafeltjes met eventueel een bloemetje. Voertaal is Nederlands of Engels. De lengte van een Luisterlab wordt in overleg afgesproken. Een online Luisterlab behoort tot de mogelijkheden.

– Programma onderdeel 1 –
Na een kort welkom klinkt via iPod of laptop een keur aan muziekfragmenten. Brechtje vertelt, introduceert en neemt luisteraars actief mee naar andere tijden, landen en naar zichzelf via muziek. Ze vergelijkt onderdelen, thema’s, gebruiken en rituelen in muziek wereldwijd. Prikkelt het actief luisteren en de interactiviteit. Bevraagt en spiegelt. Linkt muziek aan actuele thema’s waardoor luisteraars op verschillende manieren verbanden kunnen leggen tussen klank, persoonlijke beleving en maatschappij.


– Programma onderdeel 2 –
Vast onderdeel van een Luisterlab is de muziekmijmering: luisteraars laten aan de hand van een geformuleerde vraag een eigen muziekfragment horen en delen het bijbehorende verhaal. Na de laatste klanken kan desgewenst met een hapje en drankje nagepraat worden.

– Programma onderdeel 3 –
Na afloop ontvangen luisteraars via mail de luisterlijst. Een lijst met aanklikbare links naar de muziekfragmenten van Hoor! en de gedeelde muziekmijmeringen om zelf te herbeluisteren. Via sociale media blijven nieuwsgierige luisteraars op de hoogte van verse muziekontdekkingen en projecten van Hoor! Een interne follow up kan verzorgd worden door Hoor! 


– Setting ONLINE–

Luisteraars zitten met een koptelefoon op voor het scherm en zijn ingelogd op de speciale pagina zodat er via live chat kan worden meegedaan. Bovengenoemde onderdelen zijn verder toepasbaar op het online Luisterlab.

HOOR! REACTIES

 

Ook voor bedrijfsevenementen kan Brechtje Roos een waardevolle toevoeging zijn aan een programma. De kers op de taart!

Corine Lindenbergh- Artifex, cultureel organisatiebureau.
 

Brechtje laat je muziek beleven alsof het het leven zelf is. En als je dat beleeft hebt, dan is elke volgende (muzikale) luisterervaring rijker. Heeft je evenement meer pit nodig, zonder dat de aandacht voor het onderwerp verslapt. Brechtje geeft het de boost die nodig is.
Annemarie Soeteman- Studio Socrates, filosofe.

Ik heb deze medewerkers nog nooit zo geconcentreerd gezien. Compliment voor jouw aanpak!
Bilal Sahin- Vadercentrum Den Haag.

 

OPDRACHTGEVERS


Hoor! kun je tegenkomen bij congressen, concertpresentaties en speciale events voor ondernemingen en organisaties als de RAI, Artifex, Nederlands Blazers Ensemble, Ministerie EZ Den Haag, Zuiderstrandtheater Den Haag, Nederlands Kamerkoor, OBA Amsterdam, festival Nacht van de Filosofie Den Haag, British Telecom, Isala ziekenhuis Zwolle, Autoriteit Financiële Markt en Teylers Museum Haarlem.

PRIJZEN

Een Luisterlab wordt op maat gemaakt. Afhankelijk van lengte, thema, gelegenheid en eventuele wensen maakt Hoor! een offerte.

Luister, Ontdek, Muziek. Hoor!

HOME — LUISTERLABLUISTERLESBLOGS — SHOPOVER CONTACT

  • Black LinkedIn Icon
  • Black Instagram Icon
  • Black Facebook Icon