top of page

Passie tijdens de Paas

Muziektip uit de alternatieve rockhoek, want Bach krijgt al genoeg aandacht.


Radiohead fotograaf onbekend

Op Goede Vrijdag ineens bedenken dat het wonderschone lied Exit Music van Radiohead toch wel een erg mooi alternatief is voor muziek in Passietijd. Ik typ dit blog even tussendoor, want ga zo live muziek beluisteren. Nog leuker.


 

RADIOHEAD Ja, ik sta al jaren open voor andere Passiemuziek. Waarmee ik bedoel dat in de muziek dat grote levensthema duidelijk voelbaar is: het lijden van den mensch. En dat is zeker terug te horen en voelen in Exit Music. Dat inhoudelijk ook nog eens erg goed past bij Passietijd, want gemaakt voor de remake van de film Romeo + Juliet. Het beroemde Shakespeare verhaal over liefde, lijden en sterven. Vindt er meer info over in een link onderaan dit blog.Nu klinkt Radiohead al weken in mijn huis. Ik ontdekte ze een paar jaar gelee pas echt. Dankzij Zapp Kwartet trouwens (een formatie die inmiddels helaas niet meer bestaat) en heb een intense opleving op dit moment.


Hoe mooi Bach ook is. Er is meer. Hier een tevreden Muziekverteller die nu naast onder andere David Langs Little Match Girl Passion, Exit Music op heur persoonlijke Passielijstje zet. En wat staat er op het jouwe? Zet ik voorlopig thuis het live concert van Radiohead op. Heerlijke herontdekking, waar ik ook mijn directe buren dan blij mee hoop te maken..


 

PODCAST

Oh ja, over David Lang kun je horen in een gesproken blog dat ik maakte. Een podcast dus eigenlijk. Voordat het podcasttijdperk aanbrak. Ben wel vaker pionierend;). Zie ook daarvoor link onderaan.


Wat luister jij als het gaat over Passiemuziek? En dan ben ik vooral geïnteresseerd in de alternatieve hoek. Van waar ook ter wereld.Merci en a suivre!


Comentarios


bottom of page