top of page

zo 29 nov

|

De VAK Delft, dependance Westvest 9

Dark Days- interactieve luisterspecial

Muzieklezing over alternatieve kerstmuziek die klinkt tijdens de donkere dagen. Wereldwijd. Samen luisteren brengt samen in deze bijzondere tijd. Max. 20 personen!

Registratie is afgesloten
Andere evenementen bekijken
Dark Days- interactieve luisterspecial
Dark Days- interactieve luisterspecial

Tijd en locatie

29 nov 2020, 15:00 – 16:15

De VAK Delft, dependance Westvest 9, Delft, Nederland

Over het evenement

DARK DAYS

Wat klinkt er wereldwijd in de donkere dagen van november en december? Welke muzikale tradities horen daarbij en hoe klínkt gloeiend en glimmend eigenlijk? Verbeeldingskracht van luisteraars wordt flink aangewakkerd en met gespitste oren luistert publiek naar allerlei muziekfragmenten over licht, warmte en korte dagen. Fris aan elkaar gepraat door Muziekverteller Brcehtje Roos.

De bekende donkere-dagen-hits laat Brechtje links liggen, geen Bing Crosby dus. Tenzij een luisteraar dat meebrengt als muziekmijmering. Er is géén voorkennis van muziek nodig. Neem wel open en nieuwsgierige oren mee.

Extra leuk: luisteraars gaan naar huis met een alternatieve kerstmuzieklijst die past bij de donkere dagen anno 2020.

WAT ­

De oren van luisteraars worden zachtjes gekieteld. Er klinkt muziek uit de iPod van Brechtje van over de wereld met daarbij de verrassend originele context van deze Muziekverteller. Vanuit allerlei invalshoeken laat ze de gelaagdheid van muziek doorvoelen en herkennen. Dat betekent: luisteren tussen de noten door! 

Vorig seizoen was er een ware stormloop op deze luisterspecial bij de bieb in Den Haag. Met een extra ingeplande editie zodat ca.100 man er van konden genieten. Dit keer is er plek voor 20 luisteraars. Met mogelijkheid voor een tweede luisterspecial op dezelfde dag. Kortom: ben er op tijd bij;).

DATUM & TIJD

29 november

15u.-16.15u.

Bij voldoende animo is er een 2e luisterspecial van 13u-14.15u. Deze gaat alleen door als Dark Days van 15u vol is.  Geef altijd je voorkeur op, dan wordt er- bij plaatsvinden van beide- zoveel mogelijk rekening mee gehouden. Studio Hoor meldt zich in de week voor aanvang bij je.

LOCATIE

De workshop vindt plaats in de coronadependance van De VAK Delft op Westvest 9. Gen kaartverkoop aan de deur.

CORONA

Natuurlijk worden de richtlijnen van het RIVM opgevolgd. Er is plek voor max. 20 luisteraars. Mocht de wereld toch weer op slot gaan, dan wordt een andere datum geprikt.

KOSTEN & AANMELDEN

€15

Opgeven doe je- bij voorkeur- voor 24 november bij De VAK Delft via deze link. 

Aanmelden via de button op deze pagina kan ook, je ontvangt dan verdere info van mij.

EXTRA

Deze luisterspecial is een productie in eigen beheer. Dit betekent dat alles (van tekst tot PR, van locatiebeheer tot techniek en natuurlijk de inhoud en het concept) gedaan wordt door Studio Hoor. Een organisatie die principieel geen subsidies aanvraagt, maar wel van support houdt: attendeer jouw netwerk gerust op Dark Days e/o nodig Studio Hoor uit voor een luisterspecial aan huis. Je support wordt gewaardeerd!

REACTIE 

'Brechtje Roos richt zich op de artistieke inhoud van muziek en stelt vragen. (…) Zij associeert met geluidsfragmenten en opent op die manier oren van luisteraars. Misschien wel de ziel. Een presentatie van Brechtje is eerder uitdagend dan beschrijvend en stemt tot nadenken.’ Gert Gering- programmeur Theaters Tilburg.

Deel dit evenement

bottom of page