top of page

ma 08 jan

|

Zwolle

Frisse Oren- feestelijke nieuwjaarsluisterspecial

Een verrassende eerste kennismakingsmiddag voor nieuwsgierige luisteraars met trek in muziekhorizonverbreding. Voor een feestelijke kennismakingsprijs. In het zaaltje Achter de Hoven Assendorp Zwolle.

Aanmelden kan niet meer.
Kijk rond voor meer
Frisse Oren- feestelijke nieuwjaarsluisterspecial
Frisse Oren- feestelijke nieuwjaarsluisterspecial

Tijd en locatie

08 jan 2024, 13:30 – 15:00

Zwolle, Assendorperstraat, Zwolle, Nederland

Over het evenement

FRISSE OREN

Voorkennis is niet nodig. Mag wel. Neem sowieso je open oren mee!

Ben je een nieuwsgierige muziekliefhebber (18 tot en met 110 jaar) die graag aan muziekhorizonverbreding doet? Start je nieuwe jaar met Frisse Oren. Start is het thema. Enne, wat is de muziek die bij jou voor een frisse start zorgt zo aan het begin van het jaar? Laat het me weten en misschien mag jij er ter plekke over vertellen waarna we er samen naar luisteren. Ik neem Amy Winehouse, Jordi Savall en een grote jazzhit mee.

' Jouw uitnodigende manier  om mee te luisteren, te voelen, te denken en dat te delen is zo fijn, alles mag er zijn, er is geen goed of fout. Mij gaf je daarmee o.a. ruimte om anders te gaan luisteren naar voor mij onbekende muziek. Luisteraar.

08 01 Zwolle

12 01 Haarlem*

*Koop je kaartje bij betreffende locatie, zie vitrine.

PER TUTTI

Ter verhoging van de feestvreugde betaal je in Zwolle een feestprijs: €5 zodat buren met minder centen ook toegang hebben tot cultuur. En mocht de smalle beurs toch een probleem zijn: laat van je horen! Zodat iedereen z'n oren kan laten prikkelen. Geniet daarna extra van klank. Ervarend luisteren wordt het ook wel eens genoemd. Na afloop krijgt iedereen de luisterlijst via mail zodat alles in eigen tempo herbeluisterd kan worden.    

'De opzet van luisterprojecten- die dwars door muziekstromingen, eeuwen, landen en stijlen heen breekt-  zorgt voor een open blik en richt zich op de luisterervaring van de luisteraar. Marija Katic- randprogrammering Schouwburg Ogterop Meppel

LUISTERCURSUS

Johan Sebastian Bach, Aretha Franklin, André Hazes en Meral Polat; het kan zomaar voorbijkomen bij Frisse Oren. De muziekproeverij kan als eenmalige muziekworkshop opgevat worden,  als voorproefje dienen voor luistercursus Nieuwe Kijk op Muziek of een  opstap zijn voor verdiepter concertbezoek. De vijfdelige interactieve  luistercursus actief luisteren start op 26 februari in Zwolle. In dezelfde week wordt ook in Haarlem en Meppel afgetrapt.

Na aanmelding en betaling ben je verzekerd van je plaats. Opgeven is  noodzakelijk in verband met beperkte zitplaatsen. Meld je aan via  onderstaande button. Kom je op de bonnefooi dan betaal je ter plekke €10 voor de feestsessie in Zwolle. Als er nog een stoel vrij is.

SERIE

Bij Frisse Oren kun je komen proeven van de verrassende  anders-dan-anders Luisterspecials van de Muziekverteller. Er staan begin  2024 drie Luisterspecials gepland die ook in Haarlem en Meppel klinken.  Elke editie heeft een ander thema. Zie de vitrine voor data.

Muziekverteller Brechtje Roos grijpt je bij je oren en laat muziek nog meer leven. Met glimmende ogen en gloeiende oren gaan luisteraars  na  afloop huiswaarts. Je kunt met al je muziekvragen terecht bij  luisterspecial Frisse Oren . Geef je subiet op;)

WAT

In het uur voor de pauze laat Brechtje je van alles horen over  muziek. Van Bach via Brel naar Barbara Streisand. Of van Maan via Mozart  naar Maria Callas.. Altijd gericht om oren te kietelen en je  luisterervaring te verdiepen.

Na de pauze zijn de luisteraars aan de beurt. Aan de hand van het  thema kunnen luisteraars ter plekke hun persoonlijke verhaal vertellen  bij hun muziekmijmering.  Na afloop wordt de luisterlijst gemaild met  daarop alle muziekfragmenten. Kan alles thuis nog eens worden  herbeluisterd. In eigen stoel. Met het favoriete drankje.

INFO ZWOLLE

Elke Luisterspecial in Zwolle start om 13.30-15u. Inloop vanaf 13.15u. Zaal Achter de Hoven Assendorp Zwolle.

Frisse Oren kost normaal €15 inclusief koffie/thee en de luisterlijst. In januari betaal je €5

Na verplichte opgaaf via mail ontvang je een betaalverzoek en adresdetails.

Heb je het financieel minder ruim, maar wil je wel komen? Mail  brechtje@studiohoor.nl en we vinden vast een (ruil) oplossing. Zit je  juist ruim? Betalen voor een ander mag altijd:).

WIE

Brechtje Roos (muziekverteller, muzikant, muziekpedagoog en oprichter  van Studio Hoor Muziekeducatie) scherpt oren aan en laat publiek anders  luisteren en meer horen in muziek uit allerlei windstreken en  stijlperiodes. Dat doet ze ook bij organisaties en op festivals,  kamermuziekpodia, voor concertseries, met musici en organisaties als het  Nederlands Blazers Ensemble, Nederlands Kamerkoor, Theaters Tilburg,  Projazz, Culturele Zondagen Utrecht, ensemble Modelo62, OBA Amsterdam,  Nacht van de Filosofie Den Haag, Musis Arnhem.

Brechtje woont na ruim een kwart eeuw Randstad sinds een jaar weer  boven de IJssel en slaat daar graag haar vleugels extra breed uit.  Luisteraars in de regio kunnen de interactieve luisterprojecten zelf  ervaren in Deventer Schouwburg, Schouwburg Ogterop Meppel en  Dominicanenklooster Zwolle. Check de vitrine van studio Hoor!

MEER REACTIES

Met open oren naar muziek van over de hele wereld luisteren én  er tegelijkertijd van alles over opsteken dankzij de losse,  enthousiasmerende lessen van Brechtje’, aldus een luisterlescursist.

De hartstocht van Brechtje voor muziek is hartverwarmend. Ze  legt verbanden tussen diverse genres waardoor er letterlijk een wereld  aan muziek voor je open gaat’. Corné  Ran-programmeur  Amare Den Haag.

PS

Studio Hoor! werkt tot op heden bewust onafhankelijk van subsidies.  Er zijn wel supporters en donateurs die met woord, daad e/o keiharde  pecunia hun support laten blijken. Interesse? Laat van je horen.

Deel dit evenement

bottom of page