top of page

ma 05 feb

|

Zwolle

Frisse Oren- over de liefde en muziek

Een verrassende middag over De Liefde & Muziek voor nieuwsgierige luisteraars met trek in muziekhorizonverbreding. Waar? Naast Huis Assendorp Zwolle ook bij Jansstraat33 Haarlem en Schouwburg Ogterop Meppel.

Aanmelden kan niet meer.
Kijk rond voor meer
Frisse Oren- over de liefde en muziek
Frisse Oren- over de liefde en muziek

Tijd en locatie

05 feb 2024, 13:30 – 15:00

Zwolle, 8012 TX Assendorp, Nederland

Over het evenement

FRISSE OREN

Anders luisteren en meer horen is wat er volgens ervaringsdeskundigen gebeurd. Voorkennis is niet nodig. Mag wel. Neem sowieso je open oren mee!

LIEFDE EN MUZIEK

In februari gaat Frisse Oren over dat onderwerp dat mensen al eeuwenlang bezighoudt: de liefde. Oeh la, laaaa. Wat is er mooier. En lekker veel liedjes, deunen, songs over dit zoete onderwerp tijdens deze Luisterspecial. Juist het gebrek eraan geeft velen inspiratie voor de mooiste klanken en dito teksten trouwens. Hoor erover tijdens deze editie van Frisse Oren. Bowie, jazz en Mahsa Vahdat kunnen niet ontbreken op het lijstje van de Muziekverteller Brechtje. En welke grote muziekliefde wil jij laten klinken? Laat horen, vertel erover en we luisteren er samen naar. Als je fragment uitgekozen wordt. Na afloop krijg je de luisterlijst thuis gemaild zodat je alles in eigen tempo kunt herbeluisteren.    

TUSSEN DE NOTEN DOOR

Muziekliefhebbers die verlangen naar verdieping en een frisse luisterervaring worden uitgenodigd voor de tweede Luisterspecial Frisse Oren in Assendorp, gepresenteerd door Muziekverteller Brechtje Roos. Tijdens deze interactieve worden luisteraars meegenomen op een reis vol muzikale ontdekkingen. Geniet daarna extra van klank met de luisterlijst voor je neus.

Voorkennis is niet nodig, maar mag wel. Neem zeker je nieuwsgierige oren mee.

 REACTIE  

‘Je uitnodigende manier om mee te luisteren, te voelen, te denken en dat te delen is zo fijn, alles mag er zijn, er is geen goed of fout. Mij gaf je daarmee o.a. ruimte om anders te gaan luisteren naar voor mij onbekende muziek..'. Liesbet, luisteraar Schouwburg Ogterop Meppel.

05 02 Zwolle (aanmelden via de aanmeldbutton op deze pagina).

09 02 Jansstraat Haarlem

14 02 Schouwburg Ogterop Meppel

Zie vitrine voor verdere agenda.

INFO ZWOLLE

Elke Luisterspecial in Zwolle start om 13.30-15u. Inloop vanaf 13.15u. Zaal Achter de Hoven Assendorp Zwolle. 

Frisse Oren kost €15* inclusief koffie/thee en de luisterlijst.

Na aanmelding en betaling via de aanmeldknop ben je verzekerd van je plaats. Opgeven is noodzakelijk in verband met beperkte zitplaatsen. Kom je op de bonnefooi dan betaal je ter plekke €7,50 extra. Als er nog een stoel vrij is.

*Heb je het financieel minder ruim, maar wil je wel komen in Zwolle? Mail brechtje@studiohoor.nl en we vinden vast een (ruil) oplossing. Zit je juist ruim? Betalen voor een ander mag altijd:).

LUISTERCURSUS

De muziekproeverij kan als eenmalige muziekworkshop opgevat worden, als voorproefje dienen voor luistercursus Nieuwe Kijk op Muziek of een opstap zijn voor verdiepter concertbezoek. De vijfdelige interactieve luistercursus actief luisteren start op 26 februari in Zwolle. In dezelfde week wordt ook in Haarlem en Meppel afgetrapt. 

SERIE

Bij Frisse Oren kun je komen proeven van de verrassende anders-dan-anders Luisterspecials van de Muziekverteller. Er staan begin 2024 drie Luisterspecials gepland die ook in Haarlem en Meppel klinken. Elke editie heeft een ander thema. Zie de vitrine voor data.

Muziekverteller Brechtje Roos grijpt je bij je oren en laat muziek  nog meer leven. Met glimmende ogen en gloeiende oren gaan luisteraars na  afloop huiswaarts. Je kunt met al je muziekvragen terecht bij luisterspecial Frisse Oren . Geef je subiet op;)

WAT

In het uur voor de pauze laat Brechtje je van alles horen over muziek. Van Bach via Brel naar Barbara Streisand. Of van Maria Joao via Mozart naar Mercedes Sosa.. Altijd gericht om oren te kietelen en je luisterervaring te verdiepen.

Na de pauze zijn de luisteraars aan de beurt. Aan de hand van het thema kunnen luisteraars ter plekke hun persoonlijke verhaal vertellen bij hun muziekmijmering.  Na afloop wordt de luisterlijst gemaild met daarop alle muziekfragmenten. Kan alles thuis nog eens worden herbeluisterd. In eigen stoel. Met het favoriete drankje.

WIE

Brechtje Roos (muziekverteller, muzikant, muziekpedagoog en oprichter van Studio Hoor Muziekeducatie) scherpt oren aan en laat publiek anders luisteren en meer horen in muziek uit allerlei windstreken en stijlperiodes. Dat doet ze ook bij organisaties en op festivals, kamermuziekpodia, voor concertseries, met musici en organisaties als het Nederlands Blazers Ensemble, Nederlands Kamerkoor, Theaters Tilburg, Projazz, Culturele Zondagen Utrecht, ensemble Modelo62, OBA Amsterdam, Nacht van de Filosofie Den Haag, Musis Arnhem.

Brechtje woont na ruim een kwart eeuw Randstad sinds een jaar weer boven de IJssel en slaat daar graag haar vleugels extra breed uit. Luisteraars in de regio kunnen de interactieve luisterprojecten zelf ervaren in Deventer Schouwburg, Schouwburg Ogterop Meppel en Dominicanenklooster Zwolle. Check de vitrine van studio Hoor!

MEER REACTIES 

Met open oren naar muziek van over de hele wereld luisteren én er tegelijkertijd van alles over opsteken dankzij de losse, enthousiasmerende lessen van Brechtje’, aldus een luisterlescursist.

De hartstocht van Brechtje voor muziek is hartverwarmend. Ze legt verbanden tussen diverse genres waardoor er letterlijk een wereld aan muziek voor je open gaat’. Corné  Ran-programmeur  Amare Den Haag.

PS

Studio Hoor! werkt tot op heden bewust onafhankelijk van subsidies. Er zijn wel supporters en donateurs die met woord, daad e/o keiharde pecunia hun support laten blijken. Interesse? Laat van je horen.

Deel dit evenement

bottom of page