top of page

wo 24 feb

|

Huis van Verbeelding Den Haag- centrum

GECANCELD ivm CORONA Nieuwe kijk op muziek- winter '21

Krijg in 5 luisterlessen gloeiende oren! Ontdek nog meer in muziek voor extra luisterplezier. Kleine groep. Grote lesruimte.

Registratie is afgesloten
Andere evenementen bekijken
GECANCELD ivm CORONA Nieuwe kijk op muziek- winter '21
GECANCELD ivm CORONA Nieuwe kijk op muziek- winter '21

Tijd en locatie

24 feb 2021, 20:00 – 24 mrt 2021, 22:30

Huis van Verbeelding Den Haag- centrum, Spijkermakersstraat 101, 2512 ET Den Haag, Nederland

Over het evenement

VERGROOT JE MUZIKALE LUISTERVAARDIGHEDEN IN 5 LESSEN

Start woensdagavond 24 februari 20u-21.30u.

Huis van Verbeelding, Den Haag

Voor mij een verbreding van mijn muziekkennis, aldus een luisterlescursist.

LUISTER & ONTDEK

Ben jij een nieuwsgierige muziekliefhebber en wil je graag de diepte  ingaan? Volg dan deze unieke, onorthodoxe luistercursus met een mix van  snufjes muziekgeschiedenis, vleugen muziekfilosofie, sappige details,  flarden muziektheorie, wat muziekanalyse, smeuïge anekdotes en vooral  een keur aan muzieksmaken. Ontdek allerlei invalshoeken en doorvoel je  de gelaagdheid van muziek in 5 splinternieuwe luisterlessen van Nieuwe  kijk op Muziek- editie winter’21!*. Luisteren tussen de noten door!  Voorkennis is niet nodig, maar mag wel.

LUISTERCURSUS VOOR NIEUWSGIERIGE MUZIEKLIEFHEBBERS

Muziekliefhebbers die graag de tijd nemen voor hun muzikale  ontwikkeling zijn welkom. Nieuwsgierig, open en leergierig zijn  steekwoorden. In klein verband wordt samen geluisterd met ruimte voor discussie en eigen inbreng. Extra leuk: na elke les ontvang je de luisterlijst. Kun je  in eigen tijd en tempo de muziek induiken.

HANDVATTEN

Hoe kun je anders luisterend nog meer ontdekken in muziek? Hoe focus  je op de muzikale bouwstenen en hoor je meer gebeuren? Wat is er zoal  terug te horen van bijvoorbeeld de invloed van de niet-westerse landen  op de Europese muziek (en vice versa)?

VARIATIE

Elke les is afwisselend met altijd een paar vaste onderdelen: het  ontrafelen van een bepaald muziekfragment, vergelijken van verschillende  stijlen en er is ruimte voor de actualiteit, gelinkt aan muziek. Dat  kan een bericht in de krant zijn, een persoonlijke ervaring of een thema  dat speelt. En zijn er deelnemers die zelf een muziekstuk inbrengen,  dat past bij dat thema, dan wordt dat ter plekke online opgezocht en  beluisterd.

MIX

De nadruk ligt op klassieke muziek, jazz en cross-over. Het kan dus  zomaar voorkomen dat je Bach, Miles Davis en Piazzolla voorbij hoort  komen in één les.. eclectisch dus! Brechtje geeft je context en  luistertips, geen wetenschappelijk betoog. Want al weet zij dankzij haar studies aan conservatoria van de hoed en de rand, Brechtje kiest voor  een bezielende, associatieve les die binnenkomt. Zo groeit je kennis  waar je je verdere luisterleven plezier van hebt.

KOSTEN & DATA

€92 voor 5 luisterlessen inclusief lesmateriaal.

Avonden van woensdag 24 februari en 3, 10, 17 & 24 maart 2021, van 20-21.30u.

Meld je nu vast aan. In de week voor de cursus ontvang je de factuur van Hoor!

Meld je aan via de button. 

LOCATIE

In verband met Corona vindt de luistercursus in klein verband op een grote locatie in Den Haag plaats: Huis van Verbeelding- een te gekke plek, vlak achter de Prinsenstraat. Uitstekend bereikbaar met OV ( vlakbij MCH & Koorenhuis). Minder handig voor minder mobiele mensen.

Meld je snel aan en ben verzekerd van een plek. 

REACTIES

'Je hebt me overdonderd, wat een kennis van muziek, wat een  enthousiasme en wat een goede docent. Ik luister nu anders naar muziek  en begin andere genres ook leuk te vinden. Ik ben iedere week weer blij  met de luisterlijst en heb op deze manier veel nieuwe zangers etc mogen  ontdekken. Lieve Brechtje je bent echt bij me binnengekomen en hebt mij  aangeraakt. Dank daarvoor. Ik hoop je in het najaar weer te mogen  ontmoeten.' Cursist Zuiderstrandtheater Den Haag

‘Ik heb genoten van je lessen, merk dat ik veel geconcentreerder  luister. Probeer de verschillende instrumenten te horen en ook wat ik  niet direct zelf zou kiezen, toch de moeite te doen te blijven  luisteren. Het muzikale leven spreidt zich zo mooi en divers voor me  uit. Een aanwinst! Jouw spontaniteit en enthousiasme, je vragen maken  van de lessen ontspannen en zeer leerzame middagen.’ Cursist Musis  Arnhem

Deel dit evenement

bottom of page