top of page

do 25 feb

|

De VAK Delft- dependance Westvest 9

GECANCELD ivm CORONA Nieuwe kijk op Muziek- winter '21

Krijg in 5 luisterlessen gloeiende oren! Ontdek nog meer in muziek voor extra luisterplezier.

Registratie is afgesloten
Andere evenementen bekijken
GECANCELD ivm CORONA Nieuwe kijk op Muziek- winter '21
GECANCELD ivm CORONA Nieuwe kijk op Muziek- winter '21

Tijd en locatie

25 feb 2021, 10:30 – 25 mrt 2021, 21:30

De VAK Delft- dependance Westvest 9, Westvest, 2611 AZ Delft, Nederland

Over het evenement

VERGROOT JE MUZIKALE LUISTERVAARDIGHEDEN IN 5 LESSEN

Start donderdag 25 februari 20-21.30u

Coronaproof-dependance De VAK Delft, Westvest 9.

Voor mij een verbreding van mijn muziekkennis, aldus een luisterlescursist.

LUISTER & ONTDEK

Ben jij een nieuwsgierige muziekliefhebber en wil je graag de diepte ingaan? Volg dan deze unieke, onorthodoxe luistercursus met een mix van snufjes muziekgeschiedenis, vleugen muziekfilosofie, sappige details, flarden muziektheorie, wat muziekanalyse, smeuïge anekdotes en vooral een keur aan muzieksmaken. Ontdek allerlei invalshoeken en doorvoel je de gelaagdheid van muziek in 5 splinternieuwe luisterlessen van Nieuwe kijk op Muziek- editie winter’21!*. Luisteren tussen de noten door! Voorkennis is niet nodig, maar mag wel.

LUISTERCURSUS VOOR NIEUWSGIERIGE MUZIEKLIEFHEBBERS

Alle muziekliefhebbers die graag de tijd nemen voor hun muzikale ontwikkeling zijn welkom. In klein verband wordt samen geluisterd met ruimte voor discussie en eigen inbreng.Nieuwsgierig, open en leergierig zijn steekwoorden. Extra leuk: na elke les ontvang je de luisterlijst. Kun je in eigen tijd en tempo de muziek induiken.

HANDVATTEN

Hoe kun je anders luisterend nog meer ontdekken in muziek? Hoe focus je op de muzikale bouwstenen en hoor je meer gebeuren? Wat is er zoal terug te horen van bijvoorbeeld de invloed van de niet-westerse landen op de Europese muziek (en vice versa)?

VARIATIE

Elke les is afwisselend met altijd een paar vaste onderdelen: het ontrafelen van een bepaald muziekfragment, vergelijken van verschillende stijlen en er is ruimte voor de actualiteit, gelinkt aan muziek. Dat kan een bericht in de krant zijn, een persoonlijke ervaring of een thema dat speelt. En zijn er deelnemers die zelf een muziekstuk inbrengen, dat past bij dat thema, dan wordt dat ter plekke online opgezocht en beluisterd.

MIX

De nadruk ligt op klassieke muziek, jazz en cross-over. Het kan dus zomaar voorkomen dat je Bach, Miles Davis en Piazzolla voorbij hoort komen in één les.. eclectisch dus! Brechtje geeft je context en luistertips, geen wetenschappelijk betoog. Want al weet zij dankzij haar studies aan conservatoria van de hoed en de rand, Brechtje kiest voor een bezielende, associatieve les die binnenkomt. Zo groeit je kennis waar je je verdere luisterleven plezier van hebt.

KOSTEN & DATA

€92 voor 5 luisterlessen inclusief lesmateriaal.

Meld je nu vast aan bij De VAK en ontvang de factuur later.

Op donderdag 25 februari 20u start de cursus bij De VAK Delft.

Overige data 25 februari en 4, 11, 18 & 25 maart van 20-21.30u 

INSCHRIJVEN DELFT 

Inschrijven doe je in dit geval bij De VAK Delft.

Voor inhoudelijke vragen kun je terecht bij Brechtje van Studio Hoor via de rode button op deze pagina.

LOCATIE

In verband met Corona wordt de luistercursus gegeven in de grote ruimte van de dependance op Westvest 9 (het voormalig huis van De VAK). Toch kan er maar een beperkt aantal luisteraars aanwezig zijn, meld je dus snel aan en ben verzekerd van een plek.

REACTIES

'Je hebt me overdonderd, wat een kennis van muziek, wat een enthousiasme en wat een goede docent. Ik luister nu anders naar muziek en begin andere genres ook leuk te vinden. Ik ben iedere week weer blij met de luisterlijst en heb op deze manier veel nieuwe zangers etc mogen ontdekken. Lieve Brechtje je bent echt bij me binnengekomen en hebt mij aangeraakt. Dank daarvoor. Ik hoop je in het najaar weer te mogen ontmoeten.' Cursist Zuiderstrandtheater Den Haag

‘Ik heb genoten van je lessen, merk dat ik veel geconcentreerder luister. Probeer de verschillende instrumenten te horen en ook wat ik niet direct zelf zou kiezen, toch de moeite te doen te blijven luisteren. Het muzikale leven spreidt zich zo mooi en divers voor me uit. Een aanwinst! Jouw spontaniteit en enthousiasme, je vragen maken van de lessen ontspannen en zeer leerzame middagen.’ Cursist Musis Arnhem

Deel dit evenement

bottom of page