top of page

za 22 feb

|

Zuiderstrandtheater

LISTEN naar Orfeo NL Reisopera

Laat je oren prikkelen en beleef het concert intenser in Zuiderstrandtheater Den Haag

Registratie is afgesloten
Andere evenementen bekijken
LISTEN naar Orfeo NL Reisopera
LISTEN naar Orfeo NL Reisopera

Tijd en locatie

22 feb 2020, 19:15 – 19:45

Zuiderstrandtheater, Houtrustweg 505, 2583 WB Den Haag, Netherlands

Over het evenement

LISTEN!

Luisteraars kunnen voor aanvang van opera Orfeo frisse oren komen halen bij LISTEN: een anders-dan-anders intro van Brechtje Roos op dit totaalkunstwerk.

22 02 2020, 19.15u  

Zeefoyer Zuiderstrandtheater Den Haag

Toegang op vertoon van concertticket.

ORFEO 

Het verhaal van Orpheus in de onderwereld gaat over ons  allemaal. We hebben allemaal wel iets van Orpheus in ons. Wie zou niet  af en toe de klok willen terugdraaien en vasthouden aan het geluk uit  het verleden? Daarom heeft het Orpheus-verhaal kunstenaars van alle  tijden altijd geïnspireerd. Dit was het uitgangspunt voor regisseur  Monique Wagemakers van Nederlandse Reisopera in deze nieuwe operaproductie. 

TOTAALKUNSTWERK 

Ze  verzamelde voor deze enscenering een aantal kunstenaars om zich heen om  samen met haar de Orpheus-mythe opnieuw vorm te geven.  Met choreograaf Nanine Linning en haar eigen Dance Company smeedde zij  de tien zangers en tien dansers tot één homogene groep die permanent op  het toneel staat. Samen met de bewegende installatie ‘Ego’, van  kunstenaar Lonneke Gordijn (Studio DRIFT) vormen zij een levend  organisme en immer veranderend toneelbeeld.

De nauwsluitende gazen kostuums met ‘lichtstrips’ van ontwerper  Marlou Breuls vormen een lijnenspel met de projecties en met het  lichtontwerp van Thomas Hase.De muzikale leiding is in handen van  dirigent Hernán Schvartzman (OPERA2DAY) en de opera wordt begeleid door  barokensemble La Sfera Armoniosa.

LINKS

Orfeo in Zuiderstrandtheater  

Deel dit evenement

bottom of page