top of page

wo 16 sep

|

De VAK centrum voor kunsten

Nieuwe Kijk op Muziek Delft

Vergroot je muzikale luistervaardigheden in 5 Luisterlabs. Inschrijvingen lopen via De VAK Delft

Registratie is afgesloten
Andere evenementen bekijken
Nieuwe Kijk op Muziek Delft
Nieuwe Kijk op Muziek Delft

Tijd en locatie

16 sep 2020, 10:30 – 14 okt 2020, 12:00

De VAK centrum voor kunsten, Vesteplein 100, 2611 WG Delft, Nederland

Over het evenement

MUZIEKVERDIEPING 

Ben jij een nieuwsgierige muziekliefhebber en wil je graag je horizon verbreden? Volg dan deze unieke, onorthodoxe luistercursus met een mix van snufjes muziekgeschiedenis, vleugen muziekfilosofie, sappige details, flarden muziektheorie, wat muziekanalyse, smeuïge anekdotes en vooral een keur aan muzieksmaken. In een kleine groep (max. 40 luisteraars) ontdek je allerlei invalshoeken en doorvoel je de gelaagdheid van muziek. Luisteren tussen de noten door! Voorkennis is niet nodig, maar mag wel. NB inschrijven kan medio juni bij De VAK. Je kunt bij Hoor! alvast laten weten dat je interesse hebt via de button onderaan.

'Je stimuleert luisteraars actief mee te doen en anders te luisteren. Wat lukt! Mijn complimenten.'  aldus een cursist.  

LUISTERCURSUS VOOR NIEUWSGIERIGE MUZIEKLIEFHEBBERS 

Alle muziekliefhebbers die graag de tijd nemen voor hun muzikale ontwikkeling zijn welkom. Nieuwsgierig, open en leergierig zijn steekwoorden. Extra leuk: je ontmoet andere muziekliefhebbers en wie weet zit er een concertmaatje voor je bij!  

HANDVATTEN  

Hoe kun je anders luisterend nog meer ontdekken in muziek? Hoe focus je op de muzikale bouwstenen en hoor je meer gebeuren? Wat is er zoal terug te horen van bijvoorbeeld de invloed van de niet-westerse landen op de Europese muziek (en vice versa)?  

VARIATIE 

Elke les is afwisselend met altijd een paar vaste onderdelen: het ontrafelen van een bepaald muziekfragment, vergelijken van verschillende stijlen en er is ruimte voor de actualiteit, gelinkt aan muziek. Dat kan een bericht in de krant zijn, een persoonlijke ervaring of een thema dat speelt. En zijn er deelnemers die zelf een muziekstuk inbrengen, dat past bij dat thema, dan wordt dat ter plekke online opgezocht en beluisterd.  

MIX 

De nadruk ligt op klassieke muziek, jazz en cross-over. Het kan dus zomaar voorkomen dat je Bach, Miles Davis en Piazzolla voorbij hoort komen in één les.. eclectisch dus! Brechtje geeft je context en luistertips, geen wetenschappelijk betoog. Want al weet zij dankzij haar studies aan conservatoria van de hoed en de rand, Brechtje kiest voor een bezielende, associatieve les die binnenkomt. Zo groeit je kennis waar je je verdere luisterleven plezier van hebt.    

LUISTERLIJST 

Een paar dagen na elke les ontvang je via mail een luisterlijst waarin (bijna) alle muziekfragmenten staan die klonken tijdens de les. Handig en leuk! Wat betreft luister-equipment neem je vooral je nieuwsgierige oren mee. Sommige mensen vinden een opschrijfboekje fijn om bij zich te hebben.  

INFO

In De VAK Delft wordt de cursus zowel overdag als in de avond aangeboden. 

Woensdagen 16, 23 & 30 september en 8 & 15 oktober '20, 10.30u-12u

Donderdagen 17 & 24 september en 9, 16 & 23 oktober '20, 20u-21.30u.

Locatie: Vesteplein 100, De VAK Delft 

€92,50 inclusief luisterlijsten via mail, opgeven doe je vanaf medio juni bij De VAK. Link volgt later.

Wil je zeker zijn van het inschrijfmoment, klik dan op onderstaande button, laat je gegevens achter en Hoor! praat je bij op het juiste moment.

Aantal plaatsen is beperkt dus wees er snel bij.  

De herfst-editie van Nieuwe Kijk op Muziek vindt ook plaats in In het Koorenhuis Den Haag, De Goudse Schouwburg Gouda en theater Flint Amersfoort.  

REACTIES  '

Muziekverteller Brechtje Roos heeft een mooi en persoonlijke aanpak. En dat zie je aan de publieksreacties! Haar intensiteit, betrokkenheid en enthousiasme komen over bij het publiek'. Bart Schneemann- artistiek leider Nederlands Blazers Ensemble   

'Je hebt me overdonderd, wat een kennis van muziek, wat een enthousiasme en wat een goede docent. Ik luister nu anders naar muziek en begin andere genres ook leuk te vinden. Ik ben iedere week weer blij met de luisterlijst en heb op deze manier veel nieuwe zangers etc mogen ontdekken. Lieve Brechtje je bent echt bij me binnengekomen en hebt mij aangeraakt. Dank daarvoor. Ik hoop je in het najaar weer te mogen ontmoeten.'  Cursist Zuiderstrandtheater Den Haag   

‘Ik heb genoten van je lessen, merk dat ik veel geconcentreerder luister. Probeer de  verschillende instrumenten te horen en ook wat ik niet direct  zelf zou kiezen, toch de moeite te doen te blijven luisteren. Het muzikale leven spreidt  zich zo mooi  en divers voor me uit. Een aanwinst! Jouw spontaniteit en enthousiasme, je vragen maken van de lessen ontspannen en zeer leerzame middagen.’ Cursist Musis Arnhem  

Deel dit evenement

bottom of page