top of page

ma 26 feb

|

Zwolle

Nieuwe Kijk op Muziek- interactieve luistercursus in Assendorp Zwolle, Jansstraat Haarlem en schouwburg Ogterop Meppel

Vijf interactieve luisterlessen voor nieuwsgierige muziekliefhebbers met zin in verdieping van muziekkennis en luisterervaring.

Registratie is afgesloten
Andere evenementen bekijken
Nieuwe Kijk op Muziek- interactieve luistercursus in Assendorp Zwolle, Jansstraat Haarlem en schouwburg Ogterop Meppel
Nieuwe Kijk op Muziek- interactieve luistercursus in Assendorp Zwolle, Jansstraat Haarlem en schouwburg Ogterop Meppel

Tijd en locatie

26 feb 2024, 13:30 – 25 mrt 2024, 15:00

Zwolle, Assendorperstraat, Zwolle, Nederland

Over het evenement

Ben je een nieuwsgierige muziekliefhebber? Volg dan deze interactieve  luistercursus, een mix van snufjes muziekgeschiedenis, vleugen  muziekfilosofie, sappige details, flarden muziektheorie, smeuïge  anekdotes, luisterexperimenten en vooral een keur aan muzieksmaken. Vanuit allerlei  invalshoeken ontdek je de gelaagdheid van muziek. Luisteren tussen de  noten door! 

Voorkennis is niet nodig, maar mag wel.

De vijfdelige interactieve  luistercursus actief luisteren start op 26 februari in Zwolle. In dezelfde week wordt ook in Haarlem en Meppel afgetrapt.

REACTIES

De uitnodigende manier van Brechtje om mee te luisteren, te voelen, te  denken en dat te delen is zo fijn, alles mag er zijn, er is geen goed of  fout. Mij gaf ze daarmee o.a. ruimte om anders te gaan luisteren naar  voor mij onbekende muziek. Luistercursist Liesbet.

De cursus beslaat vijf lessen, waarbij de nadruk ligt op klassieke  muziek, jazz en cross-over. Het kan dus zomaar voorkomen dat Johann  Sebastian Bach, Nina Simone en Astor Piazzolla voorbijkomen in  één les. Elke les heeft een thema waar je zelf muziek voor zou kunnen  meenemen. Na elke les ontvang je de luisterlijst. Voor de napret thuis.

Muziekverteller Brechtje Roos grijpt je bij je oren en laat muziek nog meer leven. Met glimmende ogen en gloeiende oren gaan luisteraars  na  afloop huiswaarts. Je kunt met al je muziekvragen terecht bij de Muziekverteller. Geef je subiet op;).

AANMELDEN ZWOLLE

Meld je aan voor Zwolle via de button en je krijgt details over opgeven, betaling en locatie. 

PRAKTISCH ZWOLLE

De luistercursus vindt plaats op 26 februari en 4, 11, 18 en 25 maart.

13.30-15u, inloop vanaf 13.15u

€120 inclusief luisterlijst en koffie/thee in de pauze.

Heb je het financieel minder ruim, maar wil je wel komen in Zwolle?  Mail brechtje@studiohoor.nl en we vinden vast een (ruil) oplossing. Zit  je juist ruim? Betalen voor een ander mag altijd:).

LOCATIE ZWOLLE

De luistercursus vindt plaats in de leukste wijk van Zwolle: Assendorp. In het zaaltje Achter de Hoven. Precieze adresgegevens ontvang je bij aanmelden. Rolstoeltoegankelijk.

EXTRA

Dit voorjaar kun je vanaf januari een aantal keren terecht bij Luisterspecial Frisse Oren. Een leuke kennismaking met anders luisteren en meer horen. Info op de pagina Luisterspecials enne... welkom!

WIE

Brechtje Roos (muziekverteller, muzikant, muziekpedagoog en oprichter  van Studio Hoor Muziekeducatie) scherpt oren aan en laat publiek anders  luisteren en meer horen in muziek uit allerlei windstreken en  stijlperiodes. Dat doet ze ook bij organisaties en op festivals, kamermuziekpodia, voor  concertseries, met musici en organisaties als het Nederlands Blazers  Ensemble, Nederlands Kamerkoor, Theaters Tilburg, Projazz, Culturele  Zondagen Utrecht, ensemble Modelo62, OBA Amsterdam, Nacht van de  Filosofie Den Haag, Musis Arnhem.

Brechtje woont na ruim een kwart eeuw Randstad sinds een jaar weer  boven de IJssel en slaat daar graag haar vleugels extra breed uit. Check de vitrine van studio Hoor!

PS

Studio Hoor! werkt tot op heden bewust onafhankelijk van subsidies.  Er zijn wel supporters en donateurs die met woord, daad e/o keiharde  pecunia hun support laten blijken. Interesse? Laat van je horen.

Deel dit evenement

bottom of page