top of page

ma 14 sep

|

Voor liefhebbers- online muziekvitamines

Nieuwe Kijk op Muziek - online en offline (?)

Vergroot je muzikale luistervaardigheden in 5 Luisterlabs en geniet nog meer van muziek.

Helaas, dit event is al bezig en aanhaken kan niet meer. De nieuwe editie start medio feb '21
Check de andere events
Nieuwe Kijk op Muziek - online en offline (?)
Nieuwe Kijk op Muziek - online en offline (?)

Tijd en locatie

14 sep 2020, 10:30 – 12 okt 2020, 12:00

Voor liefhebbers- online muziekvitamines

Over het evenement

Vergroot je muzikale luistervaardigheden in 5 Luisterlabs en geniet nog meer van muziek.

MUZIEKVERDIEPING

Ben jij een nieuwsgierige muziekliefhebber en wil je graag je horizon verbreden? Volg dan deze unieke, onorthodoxe luistercursus met een mix van snufjes muziekgeschiedenis, vleugen muziekfilosofie, sappige details, flarden muziektheorie, wat muziekanalyse, smeuïge anekdotes en vooral een keur aan muzieksmaken. In een kleine groep (max. 40 luisteraars) ontdek je allerlei invalshoeken en doorvoel je de gelaagdheid van muziek. Luisteren tussen de noten door! Voorkennis is niet nodig, maar mag wel.  

ONLINE

Nieuwe Kijk op Muziek is  voor iedere liefhebber te volgen. De online variant vindt via live streaming op de veilige en besloten pagina van Hoor! Geen moeilijk gedoe: als je via youtube filmpjes kunt kijken is je computer, iPad of mobiel ook geschikt voor de cursus. Vanuit je leunstoel luisteren naar muziek met daarbij de context van muziekverteller Brechtje Roos, wat wil je nog meer. Meedoen kan simpel via live chat. Mocht het tijdstip van de live stream je uiteindelijk niet uitkomen dan is elke les terug te kijken op video. Inschrijven kan vanaf juni. Na inschrijving ontvang je praktische info. Over de cursus op locaties lees je verder meer.

'Je stimuleert luisteraars actief mee te doen en anders te luisteren. Wat lukt! Mijn complimenten.'  

'Ik luister nu anders naar muziek en begin andere genres ook leuk te vinden. Ik ben iedere week weer blij met de luisterlijst en heb op deze manier veel nieuwe muziek mogen ontdekken.' aldus ervaringsdeskundigen.

LUISTERCURSUS VOOR NIEUWSGIERIGE MUZIEKLIEFHEBBERS

Alle muziekliefhebbers die graag de tijd nemen voor hun muzikale ontwikkeling zijn welkom. On- en offline. Nieuwsgierig, open en leergierig zijn steekwoorden. Extra leuk: je ontmoet andere muziekliefhebbers en wie weet zit er een concertmaatje voor je bij!

HANDVATTEN 

Hoe kun je anders luisterend nog meer ontdekken in muziek? Hoe focus je op de muzikale bouwstenen en hoor je meer gebeuren? Wat is er zoal terug te horen van bijvoorbeeld de invloed van de niet-westerse landen op de Europese muziek (en vice versa)?

VARIATIE 

Elke les is afwisselend met altijd een paar vaste onderdelen: het ontrafelen van een bepaald muziekfragment, vergelijken van verschillende stijlen en er is ruimte voor de actualiteit, gelinkt aan muziek. Dat kan een bericht in de krant zijn, een persoonlijke ervaring of een thema dat speelt. En zijn er deelnemers die zelf een muziekstuk inbrengen, dat past bij dat thema, dan wordt dat ter plekke online opgezocht en beluisterd.

MIX 

De nadruk ligt op klassieke muziek, jazz en cross-over. Het kan dus zomaar voorkomen dat je Bach, Miles Davis en Piazzolla voorbij hoort komen in één les.. eclectisch dus! Brechtje geeft je context en luistertips, geen wetenschappelijk betoog. Want al weet zij dankzij haar studies aan conservatoria van de hoed en de rand, Brechtje kiest voor een bezielende, associatieve les die binnenkomt. Zo groeit je kennis waar je je verdere luisterleven plezier van hebt.  

LUISTERLIJST 

Een paar dagen na elke les ontvang je via mail een luisterlijst waarin (bijna) alle muziekfragmenten staan die klonken tijdens de les. Handig en leuk! Wat betreft luister-equipment neem je vooral je nieuwsgierige oren mee. Sommige mensen vinden een opschrijfboekje fijn om bij zich te hebben.

INFO

Maandagen 14, 21 & 28 september en 5 & 12 oktober, 10.30u-12u inclusief korte pauze.

Online via live stream op de besloten pagina van Hoor!

€87,50 inclusief BTW, servicekosten & Bumastemra licentie.

Luisterlijsten worden na afloop van de elke les via mail toegezonden.

OP LOCATIES & CORONA

Principe afspraken zijn gemaakt met In het Koorenhuis Den Haag, De VAK Delft, Goudse Schouwburg Gouda en Flint Amersfoort. Hoor! houdt zich aan de richtlijnen van de overheid wat betreft bewegingsvrijheid en gezondheid in publiek ruimtes. Op dit moment is nog onduidelijk of de luistercursus op de verschillende locaties kan plaatsvinden.

Hieronder volgt info over de locaties. Heb je interesse in een specifieke locatie? Laat een bericht achter via de rode knop. Zodra er meer bekend is, hoor je van mij. 

DEN HAAG- In het Koorenhuis

Donderdagen 17 & 24 september en 1, 8 & 15 oktober 2020, 10.30u-12u. inclusief korte pauze

In het Koorenhuis, Prinsegracht 27 Den Haag

€93,50 inclusief luisterlijsten via mail 

Opgeven doe je onder voorbehoud medio juni bij Hoor!

De VAK Delft

Woensdagen 16, 23 & 30 september en 8 & 15 oktober '20, 10.30u-12u

Donderdagen 17 & 24 september en 9, 16 & 23 oktober '20, 20u-21.30u.

Locatie: Vesteplein 100, De VAK Delft 

€92,50 inclusief luisterlijsten via mail

Opgeven doe je onder voorbehoud medio juni bij De VAK. Link volgt later.

Goudse Schouwburg (onder voorbehoud ivm onzeker Corona-tijden)

Maandagen 26 oktober en 1, 8, 15 & 23 november, 13.30-15u  

Locatie: De Goudse Schouwburg, Boelekade 67, Gouda  

Opgeven doe je onder voorbehoud medio juni bij De Goudse Schouwburg. Link volgt later. 

Flint Amersfoort 

Woensdagen 28 oktober en 4,11,18 & 24 november, 13.30-15u

Locatie: Theater Flint Amersfoort, Coninckstraat 60,  Amersfoort 

Prijs is nu nog niet preceis bekend, ca. €90-€95 inclusief luisterlijsten via mail

Opgeven doe je onder voorbehoud medio juni bij Flint Amersfoort. Link volgt later. 

REACTIES 

'Muziekverteller Brechtje Roos heeft een mooi en persoonlijke aanpak. En dat zie je aan de publieksreacties! Haar intensiteit, betrokkenheid en enthousiasme komen over bij het publiek'. Bart Schneemann- artistiek leider Nederlands Blazers Ensemble

'Je hebt me overdonderd, wat een kennis van muziek, wat een enthousiasme en wat een goede docent. Ik luister nu anders naar muziek en begin andere genres ook leuk te vinden. Ik ben iedere week weer blij met de luisterlijst en heb op deze manier veel nieuwe zangers etc mogen ontdekken. Lieve Brechtje je bent echt bij me binnengekomen en hebt mij aangeraakt. Dank daarvoor. Ik hoop je in het najaar weer te mogen ontmoeten.' 

Cursist Zuiderstrandtheater Den Haag

‘Ik heb genoten van je lessen, merk dat ik veel geconcentreerder luister. Probeer de  verschillende instrumenten te horen en ook wat ik niet direct  zelf zou kiezen, toch de moeite te doen te blijven luisteren. Het muzikale leven spreidt  zich zo mooi  en divers voor me uit. Een aanwinst! Jouw spontaniteit en enthousiasme, je vragen maken van de lessen ontspannen en zeer leerzame middagen.’ Cursist Musis Arnhem  

Tickets

  • Nieuwe Kijk op Muziek

    5 Luisterlabs voor nieuwsgierige muziekliefhebbers- online

    € 85,00
    Btw: BTW inbegrepen
    Verkoop geëindigd op

Totaal

€ 0,00

Deel dit evenement

bottom of page