top of page

di 06 apr

|

Nijmegen en 6 andere locaties in NL.

Touché, laat je raken door muziek!

Luisterspecial voor een zevental Zingen voor je Leven-koren. Mogelijk gemaakt dankzij Fonds Podiumkunsten en de support van het microteam van Studio Hoor.

Registratie is afgesloten
Andere evenementen bekijken
Touché, laat je raken door muziek!
Touché, laat je raken door muziek!

Tijd en locatie

06 apr 2021, 10:00 – 23 apr 2021, 14:00

Nijmegen en 6 andere locaties in NL., Nijmegen, Nederland

Over het evenement

TOUCHÉ

Dit voorjaar kon niemand er omheen: de kracht van muziek. Filmpjes met de dansende mensen, de zingende Italianen die viraal gingen. De wereld had even extreem veel nood aan de kracht van muziek.

Die kracht, de troost, de energie die uit muziek gehaald wordt, is zeker bekend bij mensen die slecht in hun vel zitten of ziek zijn. Sterker nog, er zijn koren opgericht met het doel te troosten, te verbinden. Laat dat zingen nu al een tijd niet meer kunnen. Door onduidelijkheden over besmettingsgevaar zwijgen de meeste amateurkoren al een tijdje. Het is vanwege de coronamaatregelen zelfs verboden te zingen voor amateurs tot op heden (feb '21).

ZINGEN VOOR JE LEVEN

Binnen de amateur korenwereld kent de Muziekverteller een bijzondere afdeling: de landelijke ‘zingen voor je leven’ koren. De koorleden hebben allemaal, direct of indirect, met kanker te maken. Door samen te zingen denken ze even niet aan de gevoelens van paniek, angst, boosheid of rouw.

ACTIEF LUISTEREN

Samen zingen kan al een tijd niet. Samen actief naar muziek luisteren is wel mogelijk. En dat is precies de corebusiness van Brechtjes werk: Samen luisteren naar muziek en naar elkaar is wat er in een Luisterspecial feitelijk gebeurd. Het bezielde en prikkelende verhaal van de muziekverteller, met verbanden naar wereldlijke gebeurtenissen en naar het persoonlijke leven van luisteraars, zorgt voor innerlijke beweging.

DO IT YOURSELF

Natuurlijk hebben de koorleden hun eigen inbreng: aan de hand van de themavraag kan er van tevoren via mail gereageerd worden. Per luisterspecial laat Brechtje zich mede-inspireren door een aantal van de ingezonden muziekreacties. Luisteraars horen de muziek met context en de associaties van Brechtje én het bijbehorende verhaal van de luisteraar. De themavraag luidt: Aan welke muziek heb jij een bijzondere herinnering?

Brechtje stond al eerder als muziekverteller voor zo’n speciaal koor met een Luisterspecial over de kracht van muziek.Het werd een bijzonder intense ochtend vol verhalen over muziek, allerlei emoties en fijne verstilde momenten.

Juist deze koorleden wil Brechtje een warm hart onder de riem steken in het komend voorjaar met een luisterspecial Touché. Natuurlijk wordt alles verplaatst als de Coronaregels het niet toelaten samen te komen.

PAS OP 

Muziekverteller Brechtje Roos waarschuwt: ‘Het bijwonen van mijn werk kan

prettige bijwerkingen veroorzaken: passie borrelt naar boven, je voelt je beter, zelfs slimmer worden.

Er kan zoveel gebeuren als je naar muziek luistert’.

INTERESSE?

Deze tournee is uitsluitend toegankelijk voor de koorleden van de specifieke koren. Na april kan Touché klinken voor andere groepen luisteraars in profit en non-profitsectoren. Informeer naar de mogelijkheden.

TOURNEE IN APRIL ‘21  

06 Ede  08 Nijmegen 09 Den Haag  12 Leiden  19 Hengelo  21 Zwolle  23 Heerenveen

PS

Lees hier over achtergronden.

Deel dit evenement

bottom of page