top of page

Deel jij wel eens een pluim uit?

Doen! Want daar wordt het leven een stuk leuker van. En je krijgt het bovendien dubbel en dwars terug bij een volgende samenwerking slash opdracht.


Al Zzp-er in de kunsten heb ik vreemd genoeg bijna nooit functioneringsgesprekken met opdrachtgevers. Daar is meestal geen tijd voor bij de vaak onderbezette organisaties. Of het wordt er niet voor genomen. Dommage. Want iedereen heeft feedback nodig. Deze Muziekverteller net zo goed.


Gelukkig nemen de echte ervaringsdeskundigen wel vaak tijd me te laten weten hoe mijn werk hen is bevallen: de luisteraars. En dat is te gek. Lees onderaan wat flarden reactie op mijn feedbackvragen die geweldig positief zijn in dezer. je begrijpt vast direct waarom ik me gewaardeerd voel en blijf vinden dat ook mijn werk essentieel is.

 

CORONA Juist dit afgelopen najaar werd vaak verzucht dat ‘het zo fijn is dat je live lesgeeft’, want ‘ik kijk er elke week naar uit’, ‘het is het enige dat wel doorgaat’. Uit alle reacties blijkt dat er animo is voor deze kleinschalige cursussen voorjaar '21. Er staan twee gepland, maar dat kunnen er heus meer worden.


Enne… kunsteducatie-instellingen en podia met verdiepende randprogrammering lezen jullie even mee? Net als alle andere organisaties die dolgraag bezig zijn met ontwikkelen, leren, creativiteit, levenskunst en essentiële zaken als muziek, verdieping, luisteren, tegengaan van eenzaamheid en het bij elkaar brengen van mensen met verschillende achtergrond.

 

POSITIVO Geef ik bij deze een dikke pluim aan de mensen achter de schermen bij Goudse Schouwburg en Cinema Gouda. Voor de derde keer trouwens. Want na de 1e les dit najaar en bij het vertrek heb ik ze ook al laten weten dat de locatie vibes goed zijn en de organisatie puik. Zo Corona veilig ook. En heus, daar kunnen nog heel wat podiumplekken en commerciële organisaties iets van leren...

A suivre!


LICHTPUNTJE Namens ons beiden wederom complimenten voor de afgelopen reeks van muzikale overpeinzingen. Het is een jaar met veel beperkingen geweest en het was daardoor extra fijn om zo'n lichtpuntje in de week te hebben. Naast je uitgebreide muziekkennis vinden wij de manier waarin je ons meeneemt in, bijvoorbeeld, het ontdekken van klankkleuren in muziek heel prettig. De grote winst zit bij ons in het ontdekken van nieuwe (voorheen minder toegankelijke) muziek en het actief luisteren.


SFEER Allereerst mijn complimenten voor de sfeer die er is tijdens de bijeenkomsten. Door de opstelling miste ik in het begin het oogcontact met de ander deelnemers op de momenten dat we onze inbreng hadden, maar algauw realiseerde ik mij dat het gaat om luisteren en het leek de anderen niet te storen. Je bent heel zorgvuldig en respectvol, dat maakt dat ik me thuis voelde.


DESKUNDIG Ik had geen verwachtingen, daardoor heb ik ook niets gemist. Ik schat in dat elke cursus een andere invulling kan hebben, dus als je weer een cursus aanbiedt zal ik er zeker zijn, en neem ik vrienden mee. Ik merk dat je heel deskundig bent en dat vind ik fijn. De opbouw van de bijeenkomsten zijn heel prettig, even terug kijken naar de vorige keer en na de pauze onze eigen inbreng, dat is heel sterk.


VERRASSEND Ik heb erg van je luistercursus genoten. Ik ben er blanco heen gegaan, want ik wist niet wat ik ervan kon verwachten. Nou ja, niet helemaal blanco: ik nam aan dat het over klassieke muziek zou gaan. Gewoon wat slordig gelezen. De mix van muziekgenres maakte de cursus verrassend.


ASSOCIATIES Volkomen stilzitten en luisteren vind ik moeilijk, thuis althans. Daarom waren de middagen bij jou eens te meer ontspannend. Ik vond het prettig dat er niets hoefde tijdens de bijeenkomsten. Dat maakte dat ik me volkomen vrij voelde al dan niet een reactie op je vragen te geven en associaties te delen. Ik vond het verrassend dat je lijnen doortrok naar hedendaagse klassieke en popmuziek.

Doen! Want daar wordt het leven een stuk leuker van. En je krijgt het bovendien dubbelendwars terug bij een volgende samenwerking slash opdracht.


VOORJAAR Als er in het voorjaar een vervolgcursus komt dan doen wij zeker weer mee. Mocht er in het voorjaar een cursus worden aangeboden, teken ik naar alle waarschijnlijkheid in. En ik zal vrienden de cursus aanraden! Ik zou zeker willen intekenen op een tweede cursus in dit seizoen, in het vroege voorjaar. Brechtje, dank je wel, dat juist jij de luistercursus doet !!


Comments


bottom of page