top of page

'Lady Miles Davis' Saskia Laroo is om tig redenen een verdomd Frisse Vrouw.

en trapt daarom de interactieve Luisterspecial op 8 maart af...

Saskia Laroo met trompet in zwart wit
Saskia Laroo © Petra Beckers 2021

'Lady Miles Davis' wordt ze ook wel genoemd. Trompettist Saskia Laroo is te horen op 8 maart in Zwolle. Ehhh... via I Pod in dit geval.


Want een vrouw die al decennia lang meedraait in the jazzscene - ook deze wereld wordt nog overheerst door mannen-, immer muzikale feestjes bouwt met welke andere groten uit de jazz waar ook ter wereld, een ondernemende topmuzikant met een eigen platenlabel is- ondanks advies het vooral niet te doen, zo'n eigen platenlabel opzetten- , heel strategisch en eigenzinnig ooit koos voor landen waar weinig jazzmuzikanten heengingen en al jaren zowel artistiek als zakelijk de touwtjes in handen heeft, die hoort natuurlijk in een Luisterspecial die deze Muziekverteller Frisse Vrouwen heeft genoemd.


 

MUZIEK SPELEN En dan heb ik haar muzikale kwaliteiten nog niet eens benoemd: haar lol in spelen is voel- en hoorbaar. Muziek spelen krijgt bij haar de betekenis die ik graag hoor: speels zijn, muzikale grenzen durven opzoeken, openstaan voor nieuwe invloeden én daarbij graag lol maken met het publiek en muzikanten. En ja, de verstaander hoort af en toe the good old Miles Davis doorklinken.


Lees vooral het fijne interview met haar, zie link. Haal ik ondertussen herinneringen op aan het concert dat ik van haar hoorde in Theater Dakota Den Haag. In 2013 stond ik front row, zie onderstaande foto die ik on the spot maakte. Naar aanleiding van een recensie daarvan, die in mijn ogen onterecht vooral ging over saxofonist Hans Dulfer, typte ik op de socials 'Juist ja...Dulfer kon mij (+ vrienden) niet echt bekoren. Veel platheid en party-beats. Saskia Laroo had onze voetjes al lang echt doen bewegen'.


Saskia Laroo speelt trompet
Saskia Laroo Cutting Edge Jazz Theater Dakota Den Haag © Brechtje Roos 2013

En dat kun jij, lezer uit de regio Zwolle, in ieder geval op 15 december aanstaande zelf ervaren. Live. Saskia liet me weten dan hierheen te komen. Check voor overige concerten haar agenda, zie link onderaan.


Twee keer klinkt Frisse Vrouwen in Zwolle op 8 maart- de korte workshop interactief luisteren in het kader van Internationale Vrouwendag. Daar mag dus Laroo niet ontbreken. Nu eens zien wie er nog meer plek krijgen in dat half uurtje en speur ik verder naar meer Frisse Vrouwen in muziekland. Het kill your darlings moment schuif ik zo lang mogelijk voor me uit. Maar Laroo blijft!


A suivre!Comments


bottom of page