top of page

THEMA LUISTERLAB Buiten de Lijnen

Thematisch Luisterlab over vrijheid om te klinken.KLINKEN Publiek zit in kantine, aula, huiskamer of elders, maar meegenomen door Brechtje Roos waant het zich in een barretje in verweggistan en klinkt er muziek van muzikanten die niet weten waar ze mee eindigen. Geboden zat in muziek, maar houdt iedere muzikant zich daaraan? De bak in om een deun? Kortom wat betekent vrijheid in muziek en hoe klinkt dat dan?

 

KRACHT VAN KLANK De impact van muziek en woord is natuurlijk enorm. Niet te controleren. Niet in handen te houden door machthebbers. Klanken zwepen op, bekrachtigen, verbinden. Songs kunnen luisteraars op (andere) gedachten brengen en zo meer. Met verbod op voorstelling (let & fig) en het laten horen van je stem, gebod voor bepaalde instrumenten, inperking van speelplekken, uitgaansverbod publiek, voorgeschreven programma’s & teksten tot gevolg. Je hoort erover in dit Luisterlab.

Voorkennis van muziek is niet nodig. Neem wel je open oren mee! Doel? Publiek op een andere manier naar muziek laten luisteren; met frisse oren dus!

 

EIGEN SOUND Vaste prik is het gedeelte 'de muziekmijmering' waarvoor publiek een eigen muziekfragment kan inbrengen. Ieder kan een fragment meenemen, dat voor hem of haar is verbonden met vrijheid. Afhankelijk van de tijd luisteren we gezamenlijk naar 3 á 4 meegebrachte fragmenten. Bij elk uitgekozen fragment hoort natuurlijk het persoonlijke verhaal! We luisteren er samen naar.


INFO Luisterlab Buiten de Lijnen is direct te boeken. Voor in theaters, huiskamers, bij organisaties, festivals en netwerken. Voor huiskamerlocaties wordt apparatuur meegenomen. Informeer bij Hoor! voor data, prijs en meer thematische Luisterlabs.

A suivre!


PS Ken je de organisatie Freemuse, de 'Amnesty International'voor artiesten? De beroepsgroep die als één van de eersten worden onderdrukt.


Comments


bottom of page