top of page

hear, Hear.....LISTEN!

Luistertip no. zoveel voor een concert waar nieuwsgierige luisteraars al laaaang een kaartje voor hebben.

Artvark SQ Claron McFadden 130123 Lenny Oosterwijk (c)

Als je jezelf ook maar een beetje een muziekliefhebber noemt, ren je naar dit concert op 23 maart in Zwolle. Vijf steengoeie muzikanten, waarvan ik Claron McFadden het meest live hoorde. Met uiteenlopende gezelschappen trouwens. Het concert met haar interpretaties van een aantal Jacques Brel chansons (in combinatie met werk van Rameau) met Holland Barqoue gaf me kippenvel destijds. Vreemd genoeg zag ik toen vooral ongelukkig publiek. Gelukkig is het tij gekeerd en wordt er alleen maar meermeermeer gehuppeld dwars door muziekland.

 

CONCERT ZWOLLE Voor Hear, hear...LISTEN selecteerde McFadden 'een interessante en bonte schakering aan filosofische, spirituele en grappige teksten van vrouwen uit de geschiedenis als uitgangspunt voor dit veelzijdige programma.'. Geen flauw idee of ze daarbij grijpen naar bestaande muzikale raamwerken. Kan me dat bijna niet voorstellen Artvark kennende. En neen, ik lees me niet verder in. Maar laat me graag verrassen op 23 maart in Zwolle.


En wat heerlijk trouwens dat er op cultuurschip Thor buiten de platgetreden paden geprogrammeerd wordt.

A suivre!Kommentare


bottom of page