top of page

THEMA LUISTERLAB Onbeperkt Houdbaar

Thematisch Luisterlab over muziek die je jeugd laat herleven.Onbeperkt Houdbaar is een luistersessie met zwaankleefaan-effect:

Met de vraag: ‘welke muziek brengt je terug naar je jeugd’ trekt Brechtje

de wereld in. De vaak verrassende antwoorden van luisteraars geven haar inspiratie voor de inhoud van Onbeperkt Houdbaar: een neverending-project. Elke editie anders! Muziek van bijvoorbeeld Bach, The Beatles en Nina Simone zou zomaar kunnen klinken.


Voorkennis van muziek is niet nodig. Neem wel je open oren mee! Doel? Publiek op een andere manier naar muziek laten luisteren; met frisse oren dus!

 

LUISTERLAB Brechtje is erop gebrand je bij te praten over muziek. En dat doet ze heel bevlogen, laagdrempelig en...verrassend. Je zult verbaasd zijn over hoeveel raakvlakken er tussen muziek van vroeger en nu zijn. Ze presenteert, met een iPod in haar hand, in een verrassend, toegankelijk Luisterlab luistertips, dwarsverbanden in muziek. Zij opent nieuwe muzikale werelden. Luisteren wordt een bijzondere ervaring. Brechtje geeft nieuwe dimensies aan muziek en nodigt haar publiek uit anders (met frisse oren) naar muziek te luisteren.

 

EIGEN SOUND Vaste prik is het gedeelte 'de muziekmijmering' waarvoor publiek een eigen muziekfragment kan inbrengen. Ieder kan een fragment meenemen op mobiel of iPad, dat voor hem of haar is verbonden met de eigen jeugd. Bij elk uitgekozen fragment hoort natuurlijk het persoonlijke verhaal!

 

OPGELET Een gewaarschuwd mens telt voor twee: ‘Het bijwonen van Luisterlabs kan prettige bijwerkingen veroorzaken: passie borrelt naar boven, je voelt je beter, zelfs slimmer worden. Er kan zoveel gebeuren als je naar muziek luistert’.INFO Onbeperkt Houdbaar is direct te boeken. Voor in theaters, huiskamers, bij organisaties, festivals en netwerken. Voor huiskamerlocaties wordt apparatuur meegenomen. Informeer bij Hoor! voor data, prijs en meer thematische Luisterlabs.

A suivre!


REACTIE Telkens weer weet Brechtje cursisten te inspireren met nieuwe en verassende invalshoeken om naar muziek te luisteren. Het lijkt wel alsof zij een onuitputtelijke bron van ideeën en creativiteit kan aanboren. Voor de derde keer is mijn muziekhorizon weer uitgebreid met een hele rijke invalshoek.

Comentários


bottom of page