top of page

To blues or not to Blues?

Lees hier over mijn weekendtip voor jou!BLUES Wat een fijne verteller is hij toch, Marc Stakenburg. Hoorde recentelijk het interview bij Kunststof Radio over ‘verhalend concert’ Trouble soon be over. Samen met zangers Fréderique Spigt en gitarist ‘Big’ Bo Brocken is deze muzikale reis door tijd en het vroege America de komende periode nog te horen en zien in allerlei theaters in den land.

 

GEKLUISTERD Mijn oren gloeiden. Wat een fijne, gedreven manier van praten over muziek. Bovendien ging het aan het eind van het interview over zaken die ook mij bezighouden (mix van muziek, met muziek actuele onderwerpen aanstippen, waarom zoveel melancolieke muziek, enzo meer). Op allerlei manieren een mooi inspirerend voorbeeld, waarvoor dank Marc.

 

DOMMAGE Tot nu toe heb ik niet zo heel veel met blues helaas. Althans, niet met specifiek deze Amerikaanse blues. Als je het ruimer zie…ehh…hoort, is er natuurlijk blues in allerlei smaken te vinden op de wereld. Ik hinkstapspring even naar de fado of de Drentse blues van Lohues.

 

MISSCHIEN Hoe dan ook, het kan zomaar zijn dat ik tóch ga dit weekend. Want wat is er nu mooier dan naar gedreven profs luisteren (die je ongetwijfeld kippenvel bezorgen). Gelukkig ken ik genoeg mensen die zekersteweten zonder aarzelen gaan. Ik zeg: vooral doen! Dat kan op zaterdag 28/1, Rietveld Theater Delft.


A suivre!

Comments


bottom of page