top of page

Furioso klinkt tijdens Internationale Vrouwendag Zwolle 8/3

Kort intermezzo van de Muziekverteller in Stadkamer. Over vrouwelijke muzikanten die dwars door ver- en geboden heen toch klinken. En hoe!


Op 8 maart wordt overal in den lande natuurlijk iets gedaan aan Vrouwendag. Lezingen, bijeenkomsten, theater én muziek. Ook ik mag weer bijdragen aan zo'n dag. Dit keer in Zwolle. Je bent s' avonds van harte welkom in Stadkamer Zwolle waar mijn intermezzo tussen lezing, theater en een workshop te horen is. Start 19.30u. Gratis na aanmelding (en wees gerust, ik word fair practice betaald.).

 

MINI-PREMIERE Voor het intermezzo doe ik een kleine greep uit luisterlab Furioso waarin luisteraars horen over de kracht die vrouwen sinds mensenheugenis ook op muziekgebied moeten inzetten om tóch hun stem te kunnen laten horen. Letterlijk en figuurlijk. Dit keer klinkt een krachtpatser (v) uit Iran die zich nu uitspreekt. Of zeg ik beter, uitzingt! Zeker weten dat publiek dan ook hoort over starre mannen met bizar gedachtegoed. Uit Europa. En dikke kans dat er een interactieve quizzzz bij zit. Zie onderaan voor meer info.

 

PERSOONLIJK Extra leuk dat ik in Zwolle spreek. Ik woon er sinds een tijdje. En alhoewel ik als muzikant en Muziekverteller al eerder wat kunsten mocht vertonen voor Zwols publiek ( via Zwolse Theaters); het zal voor het eerst zijn dat ik in mijn nieuwe stadje sta als maker én bewoner!

Dankzij mijn vrijwilligerswerk voor Huis Assendorp breidt mijn netwerk zich trouwens organisch uit en wist het Zwols Vrouwenplatform me via via te vinden. Fijn! Mocht je dit lezen en heb ook jij allerlei petten op? Contacteer me voor (regionale) sociaal-artistieke events die verbinding en verdieping op een serieus luchtige toon blieven.


A suivre!


Comentários


bottom of page