top of page

God, Sex en Shostakovich

Een monoloog voor vrouw, cello en piano - luistertip


Razend benieuwd ben ik naar de monoloog van Rata Kloppenburg. Musicerend, acterend, schrijvend performer. 'Werkt daar waar klassieke muziek en theater elkaar raken' is haar eigen slogan. Veel van wat ik zag van haar werk is eigen, toegankelijk én vaak triestig humoristisch.

 

L'HISTOIRE Rata ken ik door een persfoto. Huh? Jaren gelee belde Rata mij. Of ze die foto van mijn toenmalig ensemble Zimbello mocht gebruiken om haar woorden over muziektheater en enscenering in klassieke muziek te illustreren. Nodig bij een interview voor het magazine van Esta, de internationale club voor strijkers.Haar energie knalde door de telefoon dus spraken we af. Yep. Een feest der herkenning. In aanpak, eigenwijsheid, creativiteit en losheid.


Sindsdien deden we wat geinige muziekexperimenten en spreken we elkaar onregelmatig. Over het leven. Muziek, kunst, theater, eten, maar nauwelijks over god. Over sex dan weer wel lekker veel. Of over deze monoloog. Daar hoor ik Rata al best een tijd over. Logisch gezien het thema. Steekwoorden: christelijke commune, haar jeugd, seventies. Of anders gezegd: god, sex en Shostakovich. Yep. Prikkelend.

 

TICKETS

Aangezien ik toevallig net rond die première tijd in het noorden werk ( mijn Touché-tour kan eindelijk doorgaan) is het makkelijker langsgaan. Al was ik anders ook heus gekomen!

Meld je snel bij organisatie Schatkameropera en ontvang je ticket. Er is een aantal data om uit te kiezen en alle concerten vinden plaats in omgeving van Zwolle. Als je de 10e van de 10e gaat zie ik je.


A suivre!


Comments


bottom of page