top of page

Kijkje achter de schermen

Lees mee over de schouder van deze muziekverteller in voorbereiding op een nieuw muziekproject.

Raj Mohan beeld: Stefan van Dooremolen

Hier wordt gewerkt aan de naar 6 maart verplaatste Wintervibes in de bieb van Den Haag. Een live luisterconcert, vertelconcert, oorcollege, luisterspecial met live muzikanten... ach het label maakt even niet uit; dat er live iets interactiefs gebeurt met muziek, retefijne muzikanten, muziekminnaars en ondergetekende lijkt mij het belangrijkste.

 

MUZIEKGIDS Mijn sport is altijd om mijn nieuwsgierige luisteraars muziekfragmenten te laten horen van 'levende' muzikanten. Daarmee bedoel ik eigenlijk dat er muziek klinkt van muzikanten die het liefst de volgende dag al live beluisterd kunnen worden. Want dat is voor mij (ook) één van de doelen van mijn werk: luisteraars naar concerten sturen van muzikanten die tot dan toe onbekend voor hen waren.

 

PODIUM WITTEMAN AVANT LA LETTRE Helemaal leuk is het dan als het muzikanten zijn die ik persoonlijk ken. Zoals het geval is met Raj Mohan (zanger, dichter). Raj leerde ik kennen via soortgenoot Floor Wittink (muzikant en ademcoach). Floor en ik waren dik 10 jaar gelee... ehhh... tja van kroegbazinnen, bedenkers tot uitvoerenden van het Tune In café. Eigenlijk is dit café de eerste live luisterspecial geweest. Een soort Podium Witteman avant la lettre. Yep, deze Muziekverteller is meestal pionierend bezig besprak ik laatst nog met mijn zakelijk coach.


Met Tune In brachten we nieuwsgierige muziekminnaars samen met muziek aan de hand van een thema. Natuur en eten kwamen bijvoorbeeld voorbij. Live muzikanten én een passieprater waren dan te horen in Molen De Ster in Utrecht.PASSIEPRATER De passieprater was dan iemand uit de niet-muziekhoek die met kunde en enthousiasme sprak over het thema. Ik herinner me bijvoorbeeld bioloog Hans Slabbekoorn (die sprak over geluidsvervuiling en het effect daarvan op dieren) en culinair journalist Joël Broekaert (die sprak over eten en muziek, duh). De muzikanten kwamen uit ons netwerk. En vooral uit Utrecht (gezien het budget van ons: reiskosten, eten en lots of karmapunten).

 

RAJ MOHAN Raj hoorde natuurlijk bij thema Taal en Muziek met zijn bagage als zanger, schrijver, dichter en componist met Surinaamse slash Indiase wortels en teksten in het Urdu, Hindi en Sarnami. Sindsdien volg ik Raj. Ook doen! Om verschillende redenen zeer de moeite waard. En om dit meanderende blog rond te breien: muziek van Raj klinkt tijdens Wintervibes op 6 maart aanstaande in Den Haag. Raj 'komt 'uit mijn iPod. Live muziek wordt gemaakt door Aart Strootman en Ramon Lormans. En wat de laatste dan weer te maken heeft met de muziek van Raj hoor je de 6e;).


A suivre!


Comments


bottom of page