top of page

Luistertip: MultiMuse in Rotterdam

tuinconcerten voor volwassen publiek met een vleugje theater. Inclusief kampvuur en bubbels.

Ja hoor. Een wel heel speciale luistertip dit keer. Voor het eerst sinds 10 jaar staat deze Muziekverteller weer als speler op het podium. Op uitnodiging speelde ik sporadisch het afgelopen decennium. Dit concert van MultiMuse is weer een eigen initiatief.

 

NATUURLIJK Buiten de Perken is een afwisselend concertprogramma van zo'n 40 minuten voor volwassenen. Want het is de hoogste tijd dat zij ook weer eens van (muziek) spel kunnen genieten! In de tuinconcerten op 25 en 27 juni klinkt zowel bestaande muziek uit diverse stijlen (klassiek, hedendaags, wereldmuziek) als eigen composities, korte columnteksten en improvisaties.


Buiten de Perken is ontwikkeld en wordt uitgevoerd door trio MultiMuse, bestaande uit de muzikanten Caja van der Werff, Martine Sikkenk en Brechtje Roos. Het klankrijke trio brengt aan instrumentarium van alles mee: van stem tot bas-ukelele en van tig blokfluiten tot klinkend tuingereedschap.


Reserveer je ticket bij de Speeldernis vite, vite. Want er is beperkt plek!

 

MIJMEREN

Het concert wordt doorsneden met mijmerend filosofische associaties over de tuin die luisteraars aanzetten tot reflectie. Want de tuin heeft sinds mensenheugenis allerlei gezichten: lustoord, bloeiende apotheek, spirituele plek of één en al moord en doodslag als je het op macroniveau bekijkt.


Daarbij heeft de tuin het afgelopen jaar er voor veel drukke 21e eeuwers een nieuwe waarde bij gekregen: de eigen veilige haven waarin gevogeld, betegeld, gezoomd, gemediteerd of druk getuinierd wordt. Dát hoor je terug!


Buiten de Perken is een afwisselend programma waarin zowel bestaande muziek uit diverse stijlen (klassiek, hedendaags, wereldmuziek) als eigen composities, korte columnteksten en improvisaties klinken.

 

FIJNE BIJWERKINGEN MultiMuse is ontstaan dánkzij corona. Afzonderlijk zijn muzikanten Caja van der Werff, Martine Sikkenk en Brechtje Roos podiumbeesten met ieder een bak aan bagage in de muziekwereld. In verschillende formaties werkten al zij samen. Nu staan ze voor het eerst gedrieën op het podium.

Zimbello (2004-2010) met o.a. Martine & Brechtje

Muziekzaadjes planten bij publiek in de hoop dat het blijft groeien is wat MultiMuse aanjaagt, net als natuur zelf.


Buiten de Perken wordt mogelijk gemaakt door Fonds Podiumkunsten.


PS De foto is er eentje uit den ouden doosch. Martine en Brechtje speelden en werkten jarenlang samen in ensemble Zimbello (met Nelleke Boosman). Caja en Brechtje werkten samen in een project van beeldendkunstenaar Fransien Bal. Een project dat trouwens totaaaaal anders klonk dan het repertoire van MultiMuse;).
留言


bottom of page