top of page

Omhelzen in 2021? Ja, het kan!

Lees hoe jij je Coronaveilig kunt laten aanraken.Let’s embrace music! Mijn nieuwjaarsgedachte voor jou. Voor de wereld. Ook- of misschien wel juist- in 2021. Een prikkelende slogan die ik tegenkwam in een BBC-verslag over een slecht-bekend-staande school waar, dankzij actief muziekonderwijs, het concentratie-, plezier-, kennis-, en muziekniveau van de leerlingen en de algehele sfeer en uitstraling op allerlei manieren was opgekrikt. Jaaa, die kracht van muziek ken jij natuurlijk wel als muziekliefhebber.


Begin februari kun je die weer bewust opzoeken. Dan start- als de RIVM akkoord gaat- de splinternieuwe wintereditie van luistercursus Nieuwe Kijk op Muziek Den Haag en Delft. Aanmelden kan vanaf…. NU;). Zie link onderaan.

 

OMDENKEN Let’s embrace music bombardeerde ik na lezen direct tot nieuwjaarsslogan. Een slogan die trouwens andersom ook geldt, bedacht ik me al mijmerend. In Coronatijd natuurlijk helemaal. Let music embrace you. Of is het steenkolen Engels? Je snapt het vast. Hoe is het met jouw verlangen naar live muziek? Heb jij je laten omhelzen door klank in 2020? Bij concert, luistercursus of anderszins?


Huidhonger is één ding. Echt stevige klanklust een tweede. Mijn live klankomhelzingen in 2020 zijn op één hand te tellen, zucht. Waarvan Monteverdi's Orfeo de eerste was. Het was onderzoekswerk, want een paar weken later vertelde ik er over in het Zuiderstrandtheater. Yep, leuk werk heb ik zekerstewetenwel.... onder normale omstandigheden.Als je zelf muziek maakt is het natuurlijk makkelijk. Dat 'laten omhelzen'. Je zorgt er simpelweg zelf voor. Waarmee ik je trouwens extra kan helpen middels de Winterschool via mijn andere bedrijf, zie link onderaan. Maar live luisteren- en dan bedoel ik met zijn allen in één ruimte- viel nog niet mee het afgelopen jaar. Terwijl de roep om en nood aan samen muziek maken en/of luisteren steeds groter en hoger leek en lijkt te worden.

 

RAKEN

Een kleine 30 jaar geef ik les; nog nooit zag ik zulke intens luisterende cursisten en spelers voor me. Een positieve bijwerking van Corona voor mij als professioneel maker. Geweldig en bijzonder! Een ‘lichtpuntje’ werd luistercursus Nieuwe Kijk op Muziek in Gouda genoemd. Ik gloei nog van dit compliment. Ik hoop op meer, meer, meer intense muziekervaringen het komende jaar. Meer lichtpuntjes. Voor jou, voor mij, voor de wereld. Hoop je mee?


A suivre!Comments


bottom of page