top of page

Roosbeef, zangeres met een randje

LuistertipYOU LOVE HER OR... Hoorde een interview met zangeres Roosbeef. Een haspelende, stamelende, twijfelende dame. Hardop twijfelen, dat zouden meer mensen moeten doen. Alhoewel het best een onsje minder mag af en toe;). Fijne tegenhanger op de gepolijstheid. Ze zit als net dertiger bijna 15 jaar in het vak. En ik hoop dat ze de 100 volmaakt.

 

AUTHENTIEK Ondergetekende klankluisteraar kan haar eigenzinnigheid vooral waarderen. En als ik dan echt eens ga luisteren naar ' t woord, vind ik haar klinkende hersenspinsels heerlijk. Ze hoort wat dat betreft voor mij in het rijtje thuis van Theo Nijland en Raymond van het Groenewoud. Ze hoorde tot voor kort ook in het rijtje Spinvis en Wende. Creatieven die ik mateloos bewonder, maar waarvan de stem minder bij mij binnenkomt. Oeps. Vloeken in de culturele kerk. I know. Als Roosbeef mij kan overhalen, lukt het die anderen vast ook nog wel.

 

ACTIEF LUISTEREN Nu ik echt eens tijd neemt om te luisteren naar Roosbeef, hoor ik haar lagere timbre én dat vind ik prikkelend. Een fransachtig hijgmeisje schuilt in haar. Zal dat de Vlaamse lucht wezen? Vanaf nu volg ik haar wat bewuster en hoor uit naar nieuwe liedjes van haar.

 

TO SHUFFLE OR NOT TO SHUFFLE Leuk dat ze in het interview dat ik hoorde, uitgebreid ingaat op de nummervolgorde van de nieuwste plaat. Toevallig sprak ik er laatst over tijdens een Luisterlab. Die artistieke daad van makers wordt in deze shuffle- spotify tijd vaak genegeerd en om zeep geholpen. Als jij je nu ook eens voorneemt om de volgorde keuze van Roosbeef aan te houden, dan neem ik binnenkort de tijd weer eens voor het rijtje van Spinvis en co.


A suivre!

LINKS Roosbeef

Comments


bottom of page