top of page

Waarom ik nooit naar koormuziek luisterde.

En ineens het koor als metafoor ontdek.


HUH?

Jellie Brouwer* vroeg me naar mijn ervaringen met koren (=bijster weinig). Ik nam mijn (naar bleek) anti-koorgedrag onder de loep voor haar. De woorden die ik tijdens de talkshow live uitsprak, nam ik later op in de studio van bondgenoot van Put into Sound.

 

'Brechtje Roos zet je op het verkeerde been. Ze is eerlijk, recht door zee, je zou zeggen: Hollands. Maar er gaat een boeiend soort poëtische kracht achter haar vertelstijl schuil. En zo wint ze je voor nieuw repertoire, neemt ze je in voor een andere manier van luisteren. Beginnend met een gezonde dosis achterdocht, eindigend in een brandend verlangen om – samen met haar – te gaan luisteren en kijken'. Tido Visser- algemeen directeur Nederlands Kamerkoor

 

'In deze tijd waarin we voornamelijk platgebombardeerd worden met visuele informatie is het zó’n verademing wanneer iemand enthousiast verteld over muziek en geluid. Vol overtuiging en energie stort Roos zich in haar betoog, en prikkelt het publiek tot nadenken en vooral tot luisteren'. Huba de Graaff- componist

 

Muziek van o.a. Poulenc en Queen. *presentatrice van talkshow De Branding van organisatie Huis voor Nieuwe Muziek ism NTR.

Comments


bottom of page